Din handlekurv er nå tom!
Kransekakekurv
Kransekakekurv fylt med jordbær, makroner og sjokolademus. Det er sånt jeg liker å stappe innpå når noe skal feires!
Jeg veit godt det kun er to dager igjen til den syttende, men dette er fort gjort om du jukser litt. Jada, du må gjerne jukse – det kalles valgfrihet!
Du kan kjøpe ferdig både kransekakemasse og makroner. Jeg har laget alt selv denne gang, men tro meg, det går år mellom hver gang jeg lager kransekake selv.
Denne kurven kan legges sammen med eggehviteglasur og legges i fryseren flere måneder før du trenger den. Det eneste du må gjøre er å pakke den godt inn i plast etter at den er innfryst. Ta den frem på festdagen og fyll med godsaker.
Kransekakekurv
6 ringer kransekake (ca. 12-15 cm i diameter)
(Kjøp 2 pølser med ferdig kransekakemasse, eller lag
kransekakemasse etter denne oppskriften)
Makroner kan du lage etter denne oppskriften
De hvite blomstene kan du se hvordan jeg har laget her
Eggehviteglasur finner du oppskrift på her
Slik gjør du:
1. Ta en tallerken eller noe lignende, ca. 12-15 cm i diameter, og tegn ringer på bakepapiret. Snu papiret.
2. Rull pølser av kransekakemassen ca. 1.5 cm tykk. Form etter ringen. Lag 6 stk.
3. Stek ett og ett brett på 210 grader ca. 10 minutter.
4. Avkjøl. Lag eggehviteglasur. Bruk en plastpose eller lag et kremmerhus av papir og sprøyt på sikk-sakk mønster. Legg ringene på hverandre.
5. Putt gjerne hele kaka i fryseren på dette stadiet.
6. Ta opp fra frys, fyll med jordbær, makroner og sjokolade.
Tegn sirkler å bakepapir, snu arket, rull pølse med kransekakemasse og form inni ringen. Lag 6 stk. Stek på 210 grader i ca. 10 min (over/ undervarme).
Sett ringene på hverandre ettersom du sprøyter på eggehviteglasur. Bruk en pose som du klipper et lite hull i, eller lag et kremmerhus av matpapir.
Kjempefin liten sak å sette på kakebordet! Bryt av ringene etterhvert som gjestene spiser av innholdet i kurven, og legg på kanten av fatet.