Din handlekurv er nå tom!
Kanelsnurrer med mandelfyll – tangzhong
Den 4. oktober feirer svenskene kanelbullens dag, og jeg henger meg som vanlig på! Dukker det opp en anledning til å bake litt søt gjærbakst er jeg ikke vond å be. I går spurte jeg på instagram stories om dere ønsket vanlig deig eller tangzhong-varianten, og klart flest ønsket å se årets kanelbullar på asiatisk vis. Siden flest ønsket et mandelfyll bollene ble det dermed bakt kanelboller med marsipan, kanel, smør og sukker på kjøkkenet mitt i dag. Nam!
For akkurat ett år siden testet jeg å bruke tangzhong-teknikk i norsk, søt gjærbakst. Jeg var den første! Da tok nettet fyr, og ja, jeg tror jeg kan si at jeg startet en tangzhong-feber. Gjennom året har jeg fått utrolig mange positive tilbakemeldinger på det magisk mjuke resultatet denne baketeknikken gir, og mange sier de aldri kommer til å bake på vanlig måte igjen. Det gjør meg stolt. Vet du ikke hva tangzhong er? Les mer her.
Ettersom en tangzhong-deig blir bløtere enn en vanlig deig, lar jeg den forheve i kjøleskap, fremfor å la den stå på benken. Det gjør det enklere å jobbe med deigen. Det gjør ingen ting om den ikke hever til dobbel størrelse, jeg startet å kjevle deigen etter en halv time. PS. Husk at en kald deig trenger å etterheve lenger.
I dag har jeg laget de saftigste, mjukeste kanelbollene du kan tenke deg. De ble ekstra saftig fordi jeg brukte marsipan i fyllet. Har du ikke marsipan kan du bruke kransekakemasse eller annen mandelmasse. Liker du ikke mandelmasse i fyllet – dropp det og bruk kanel, smør og sukker.
Kanelsnurrer med marsipanfyll
Velg om du vil lage grunndeigen
Vanlig bolledeig
Tangzhongdeig
La deigen hvile i kjøleskapet minimum 30 minutter.
Fyll:
150 g marsipan/ kransekakemasse/ mandelmasse
100 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
100 g smør
ca. 1/5 ss kanel
Bland sukker og mandelmasse – bruk grind/k-visp. (er marsipanen hard kan du rive den på et rivjern). Tilsett mykt smør og kanel. Rør glatt.
Etter hvile i kjøleskapet:
Kjevle deigen til et rektangel. Stryk utover fyllet på halve deigen. Brett deigen over. Del deigen i to, legg en del i kjøleskapet mens du kjevler ut den andre delen så den blir et litt større rektangel. Skjær strimler på ca. 1-2 cm (avhengig av tykkelse). Tvinn deigstrimlene til små nøster og sett på plate.
Gjør det samme med den siste halvdelen av deigen.
Sett deigen til etterheving 45-60 minutter. Pensle evt. med egg og dryss på perlesukker. Stek på 225 grader, ett hakk ned fra midten. Jeg skrudde over på varmluft etter ca. 5-6 minutter. Stekes i 7-12 minutter (avhengig av ovn..). Avkjøl på rist.