Din handlekurv er nå tom!
Yoghurtdessert med havre og sitrus
Hverdagsdessert
Dessertpaien er ikke særlig søt, særlig fyllet er syrlig, men så søte appelsinene er nå om dagen passer det perfekt. Ja, så har jeg også litt sukker (og smør) i bunnen. Sånt gir god smak. Bruk det du har av yoghurt. Bruker du en variant tilsatt sukker kan du helt sikkert redusere honningmengde.
Er du allergisk mot å bruke gelatin går det jo alltids å helle yoghurten i forma uten at den stivner. Appelsinskivene kan legges på selv om den ikke blir stiv på toppen. Men suppete blir det.
Blir paien stående mer enn et par dager vil grynene trekke til seg all fuktighet. Smaker derfor best samme dag den er laget.
Bunn:
4 dl havregryn (er du glutenallergiker – bruk havregryn uten gluten)
100 g smør, smeltet
4 ss sukker
1/2 dl vann
Bland alle ingredienser i en bolle og klem godt ut i en form. Stek på 200 grader i 15-20 minutter til paien har gyllen farge. Avkjøl.
Fyll:
350 g gresk yoghurt (eller annen yoghurt)
1 dl presset appelsinsaft (eller jus)
50 g honning
3 plater gelatin
2-3 appelsiner.
Slik gjør du:
1. Bland ingrediensene til bunnen og klem den ut i en paiform ca. 24 cm i diameter.
2. Stek bunnen til den har gyllen farge og avkjøl.
3. Legg gelatinplater i kaldt vann.
4. Klem saften av ca. 1 appelsin , slik at du får 1 dl saft. Klem ut vannet av gelatinplatene og ha i appelsinsaften. Ha i honningen.
5. Varm blandingen til gelatinen er helt smeltet.
6. Rør blandingen inn i yoghurten og hell i den helt avkjølte bunnen. Sett bunnen kaldt.
7. Skjær av appelsinskallet med en kniv og skjær appelsinene i skiver. Legg på rett før servering.
|
|
Ida Helen
Hei! Denne så utrolig fristende ut!😍 Tror du det er mulig å bytte ut noe av smøret i bunnen med kesam/kvarg? Vet at jeg har lest oppskrifter der det er gjort før,for å gjøre de litt sunnere😉
Konditor-Elin
Hei Ida Helen. Nei, det går dessverre ikke. Du kan sikkert erstatte noe av smøret med vann. Har ikke forsøkt dette selv, men tror det skal gå. Husk på å smøre formen godt!
Findus
Oh! Denne skal prøves. Hva tror du om en skvett appelsin- eventuelt ferskenlikør i yoghurten..?
Konditor-Elin
Ah, høres fortreffelig ut Findus. Hvis du vil ha desserten litt mer kremaktig kan du erstatte jusen med fløte.
Findus
Mmm.. dette blir jo bare bedre og bedre, men det slår meg at ytterligere modifikasjoner muligen medfører at desserten ikke lenger egner seg til hverdags 😉
Konditor-Elin
Dette er nok helgeutgaven:)
Stine Farstad
Hei på deg. Ser nydelig ut
Jeg jobber på sfo med ukeskurset Små kokker. Her lager barna (1.4-klasse) en treretters meny, som de serverer foreldre og søsken i slutten av uken. Tenkte å prøve oss på denne. Og lurer på – denne kan vel stå i kjøleskap et døgn og litt til, sant?
Mvh
Stine
Elin Krem.no
Hei Stine. Så morsom opplegg, det må jo bare være kjempestas! Denne blir dessverre veldig soggy (altså, at havregrynene sveller) jo lenger den står. Kanskje dere kunne laget desserten i glass i steden, uten havregrynsbunn? Med knuste havreflarn eller knuste kjeks på toppen rett før servering? Bare et forslag 😉 Lykke til!