Din handlekurv er nå tom!
Rabarbra- og jordbærsyltetøy
Rabarbra og jordbær er nydelige smakskombinasjoner og da jeg fant noen slappe jordbær i kjøleskapet bestemte jeg meg for å lage et syltetøyav det. Jeg har nemlig hagen full av rabarbra, og sorry for at det blir litt mye av den grønnsaken (ja, det er faktisk en grønnsak) i feeden din, men sesongen er kort (smaker ikke særlig godt etter st.hans) og jeg ønsker å bruke den til noe.
Fra før har jeg laget både saft og curd av rabarbra. Flere kaker også, for eksempel denne lettvinte rabarbrakaken. Den er supergod!
Over til syltetøyet. Det er bare å slumpe sammen det du har av jordbær og rabarbra, litt mer av det ene eller det andre går fint. Bare smak til med sukker etter ønske. Utgangspunktet er like mengder jordbær og rabarbra. Dette er et «hverdagssyltetøy» men vil du ha litt luksus tilsetter du frøene av en hel vaniljestang også.
Jordbær- og rabarbrasyltetøy (ca. 2 bokser)
ca. 300 g jordbær
ca. 300 g rabarbra
ca. 130 g sukker
Slik gjør du:
Vask rabarbra, kutt i biter. (du behøver ikke skrelle rabarbraen så lenge det er tidlig i sesongen). Det jordbær i to eller tre. Ha alt i kjele sammen med sukker. Kok i 10-15 minutter Jo lenger du koker, jo fastere blir det. Ta av skum som legger seg på toppen.
Avkjøl og ha i tette beholdere. Putt i fryseren eller oppbevar en uke eller to i kjøleskapet.
Fikk du lyst på vafler til syltetøyet? Her finner du oppskrift på både fine og grove vafler.
Jorunn Svindal
Alt for mye rabarbra, epler, plommer og kirsebær går i komposten! Unger i dag vet ikke hva slang er. Kanskje på tide med litt oppdragelse i gammeldagse rampestreker?
Elin Krem.no
Hehe, enig!