Din handlekurv er nå tom!
Muffins til 17. mai
Lag noen gode muffins til maifesten, da vel. Det spiller ikke stå stor rolle hvilken muffins du lager, hovedsaken er at den er god og at den er festpyntet.
Her har jeg laget en bananmuffins med kremost-glasur. Du kan gjerne lage en gulrotmuffins, eller en sitronmuffins også.
Har leita etter noen fine, dekorative muffinsformer til 17. mai og fant disse på Coop Obs. Det eneste som jeg ikke liker er at de er for store for min mage. Jeg liker ikke når det blir så store porsjoner, derfor anbefaler jeg å lage disse muffinsene i mindre former.
Det er også helt valgfritt om du vil ha kremostglasur på toppen. Det blir mektig. Jeg spiste en uten glasur, og det funka bra for meg. Hvis du vil lage banankake-muffins uten kremostglasur ville jeg drysset på litt melis og satt et lite flagg i hver muffins.
Godteriet jeg har brukt til pynt er røde og blå knapper, kjøpt i løsvekt.
Disse muffinsene kan du gjerne lage ferdig før festen. Putt dem i fryseren. La muffinsene tine på benken et par timer før du pynter dem etter ønske.
Bananmuffins (ca. 12 litt store)
2 eller 3 brune bananer
2 egg
100 g smeltet smør
100 g sukker
250 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
100-150 g hakket sjokolade (eller dråper)
evt. 1/2 dl melk om røra er fast
Slik gjør du:
1. Vei opp mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør sammen, sånn at bakepulver blir jevnt fordelt.
2. Vei opp sukker for seg selv.
3. Smelt smøret og avkjøl.
2. Mos bananene med en gaffel og tilsett 2 egg.
3. Rør inn smøret, tilsett sukker. Bland godt.
4. Hell blandingen i det tørre. Rør så du ikke får klumper og tilsett sjokolade.
5. Hell kakerøra i 12 store eller 20 mindre muffinsformer.
6. Stek på 180 grader i 15-20 minutter, midt i ovnen på varmluft. Test med en bakepinne. Når det ikke henger deig på bakepinnen er muffinsene ferdig.
7. Avkjøl godt før du evt har på glasur.
Kremostglasur
100 g nøytral kremost (for eksempel Phildadelphia)
100 g smør
225 g melis
2 ts vaniljesukker
2-3 ss sitronsaft
Pisk smør og melis lyst og luftig med litt av sitronsaften. Tilsett kremosten og resten av sitrosaften. Smak til. Ha glasuren i en sprøytepose. Bruk en (lukket) stjernetyll og dekorer som du ønsker. Pynt med røde og blå godteribiter. Eller bruk blåbær og kransekakeflagg.
Vil du heller lage GULROTKAKEMUFFINS?
Vil du heller lage SITRONMUFFINS? Du finner oppskrift HER.
Ksenia
Nydelige!
Rita
Hei Elin, Er det noe galt med Instragram-kontoen din? Jeg finner den ikke når jeg søker opp. Kom til å tenke på at det var så lenge siden jeg hadde sett noen stories fra deg.
Elin Krem.no
Jeg er blitt hacket. Jobber med å få den tilbake.
Randi
Hvor er instagrammen din blitt av???🤯🤯🤯
Elin Krem.no
Jeg er blitt hacket. Har mistet kontoen min, men jobber med å få den tilbake. Tar tid..