Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Sjokoladekake med banan

Alle ønsker seg nye oppskrifter med banan, for strømmen av brune bananer tar aldri slutt. Her har jeg bakt en sjokoladekake med biter av både sjokolade og banan. Mine biter ble kanskje i største laget, men det er en litt annen type kake enn om du moser bananene rett i kaka.

Den skal være litt bløt, men hvis du ikke liker den sånn, stek den bare enda litt lenger.

Glasuren gjorde jeg enkelt: La noen biter av lys og mørk sjokolade på toppen rett etter at kaka kom ut, og lot den smelte. Smurte den utover, og vips hadde kaka fått et lett lag med sjokolade på toppen også.

Banankake med biter av banan og sjokolade (ca. 22 cm springform)
125 g smør
150 g lyst brunt sukker (bruk det du har)
200 g hvetemel
40 g kakao
2 egg
2 overmodne bananer i biter
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
1 dl melk
50-70 g hakket sjokolade

6-7 biter sjokolade til toppen

Her finner du oppskrift på banankake i langpanne. (Klikk på linken om du trenger å se bilder på fremgangsmåte)

Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker luftig. 
2. Tilsett eggene ett etter ett.
3. Sikt hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig.
3. Vend inn hakkede bananer og hakket sjokolade i (1-2 cm store biter). De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak).
4. Kle en springform ca. 22 cm med bakepapir og hell i røra. 
5. Stekes på 180 grader varmluft i 30-35. (Bruk en bakepinne. Kaka er ferdig når det ikke henger igjen noe røre på pinnen). Mens kaka enda er varm, legg på biter av sjokolade. La smelte og stryk ut med en kniv.

Vei opp sukker og smør i en bolle, det tørre i en annen bolle. Hakk sjokolade.
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg.
Sikt inn det tørre. Tilsett 1 dl væske.
Rør inn bananbiter (de kan godt være mindre enn her) og hakket sjokolade.
Ha røra i en springform ca. 22 cm-
Stek på varmluft i ca. 30 minutter. Da blir den litt bløt inni.
Jeg la kaken opp ned og tok av papiret. La på sjokoladebiter og lot de smelte. Stryker ut sjokoladen når den er smeltet.
Kaken spises lun..

5 based on 1 reviews
3 Kommentarer
  • Hildegerd
    Svar
    Skrevet på06:46, 5. november 2022

    Denne skal prøves ja. Takk for oppskrift.

  • Marianne
    Svar
    Skrevet på14:01, 2. august 2024

    Kan denne lages dagen før? 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...