Sjokoladekake med banan

Sjokoladekake med banan

Alle ønsker seg nye oppskrifter med banan, for strømmen av brune bananer tar aldri slutt. Her har jeg bakt en sjokoladekake med biter av både sjokolade og banan. Mine biter ble kanskje i største laget, men det er en litt annen type kake enn om du moser bananene rett i kaka.

Den skal være litt bløt, men hvis du ikke liker den sånn, stek den bare enda litt lenger.

Glasuren gjorde jeg enkelt: La noen biter av lys og mørk sjokolade på toppen rett etter at kaka kom ut, og lot den smelte. Smurte den utover, og vips hadde kaka fått et lett lag med sjokolade på toppen også.

Banankake med biter av banan og sjokolade (ca. 22 cm springform)
125 g smør
150 g lyst brunt sukker (bruk det du har)
200 g hvetemel
40 g kakao
2 egg
2 overmodne bananer i biter
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
1 dl melk
50-70 g hakket sjokolade

6-7 biter sjokolade til toppen

Her finner du oppskrift på banankake i langpanne. (Klikk på linken om du trenger å se bilder på fremgangsmåte)

Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker luftig. 
2. Tilsett eggene ett etter ett.
3. Sikt hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig.
3. Vend inn hakkede bananer og hakket sjokolade i (1-2 cm store biter). De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak).
4. Kle en springform ca. 22 cm med bakepapir og hell i røra. 
5. Stekes på 180 grader varmluft i 30-35. (Bruk en bakepinne. Kaka er ferdig når det ikke henger igjen noe røre på pinnen). Mens kaka enda er varm, legg på biter av sjokolade. La smelte og stryk ut med en kniv.

Vei opp sukker og smør i en bolle, det tørre i en annen bolle. Hakk sjokolade.
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg.
Sikt inn det tørre. Tilsett 1 dl væske.
Rør inn bananbiter (de kan godt være mindre enn her) og hakket sjokolade.
Ha røra i en springform ca. 22 cm-
Stek på varmluft i ca. 30 minutter. Da blir den litt bløt inni.
Jeg la kaken opp ned og tok av papiret. La på sjokoladebiter og lot de smelte. Stryker ut sjokoladen når den er smeltet.
Kaken spises lun..
Be the first to write a review
1Kommentar
  • Hildegerd
    Svar
    Skrevet på06:46, 5. november 2022

    Denne skal prøves ja. Takk for oppskrift.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...