Daimsnitter

Daimsnitter

Disse daimsnittene burde komme med en advarsel: Vanskelig å stoppe og spise! De ble nemlig så utrooolig gode!

Jeg har laget noe lignende før, både med sjokolade og uten, men denne oppskriften er litt mer som en mørdeig enn de variantene jeg har laget tidligere. Har du ikke håndmikser? Da kan du kna sammen alle ingrediensene med hendene dine. Det går bra!

Oppskriften gir tre stenger som stekes på en plate (ca. 35 biter med kake). Det er fritt frem for å doble oppskriften. De enkleste er å dele opp i stengene i snitter før de er helt avkjølt.

Oppdatert! Flere sier disse blir myke. Så jeg lagde dem på nytt, og opplevde det samme! De første jeg lagde (som du ser på bildet) er sprø i kantene, men litt myke på midten. Andre gang jeg bakte ble de myke – ikke antydning til sprø. Jeg pisket ikke sukker og smør særlig mye sammen. Mitt råd: Pisk smør og sukker sånn at det får lys farge. Det er om å gjøre å f å sukkeret til å løse seg opp. Bruk gjerne finkornet sukker. Jeg putta brettet med de myke snittene inn i ovnen igjen, skrudde opp temperaturen på 200 grader varmluft og lot de stå i 3-4 minutter, til de fikk litt farge. Da ble sånn de skal være: som en småseig mørdeigskake med sprø kanter 🙂

Daimsnitter (3 stenger – ca. 35 biter med kake)
100 g mykt smør eller margarin
85 g sukker
165 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ss sirup (bruk det du har, jeg tok lys)
2 ss kaldt vann
ca. 60 g hakket daim (1 dobbel daim eller ca. 8-9 små biter)

Slik gjør du:
1. Bruk en håndmikser og pisk smør/margarin, sirup og sukker så det får en lys farge.
(Har du ikke håndmikser – bare kna alle ingrediensene sammen til en deig).
2. Tilsett hakket daim, mel, bakepulver, vaniljesukker. Ha i 2 ss vann. Kna sammen til en deig, bruk gjerne hendene.
3. Pakk deigen og legg den i kjøleskapet en halvtimes tid.
4. Del deigen i 3 like store biter (ca. 150 g) og rull til pølser. Plasser pølsene på et bakebrett med bakepapir.
5. Klem pølsene godt ned før du setter plata i ovnen.
6. Stekes midt i ovnen på 175 grader over/undervarme. Stekes i ca. 10-15 minutter. Er de fortsatt ikke sprø? Skru opp temperaturen til 200 grader og stek i noen minutter til (til de får farge).
7. Del opp stengene mens de enda er litt varme. Skjær på skrå, sånn at du får fine snitter.
8. Oppbevares i en kakeboks eller i en tett pose. Er holdbare i 2-3 måneder.

Alle ingrediensene du trenger: hakket daim, det tørre i en bolle og smør/margarin, sukker og sirup.
Pisk smør/margarin og sukker/sirup til det har en lys farge. Tilsett det tørre.
For at det skal gå sammen til en deig: tilsett 1-2 ss vann.
Etter at deigen har hvilt i kjølskapet en halvtime, del i tre og lag pølser av det.
Klem pølsene flate. Stek midt i ovnen på ca. 175 grader i ti minutter.
Del i snitter mens de enda er litt varme.
Helt utrolig digggg!






5 based on 7 reviews
11 Kommentarer
  • Nixshiya Pathmanathan
    Svar
    Skrevet på07:44, 19. oktober 2023

    Hei, kan disse fryses?

  • Rigmor Bjørnsen
    Svar
    Skrevet på17:39, 19. oktober 2023

    Hvor lenge er de holdbare?

  • Lillian Lundby
    Svar
    Skrevet på18:53, 27. oktober 2023

    Trodde de skulle vare litt, men så kom min manns onkel……
    Må bake mer gitt!
    Hyggelig at de blir spist; og takk for oppskrift Elin
    Klem Lillian fra Årnes

  • Gry Varhaug
    Svar
    Skrevet på21:24, 5. november 2023

    Kjempegod smak, men mine ble mjuke!

  • Ida Sæterli Hindberg
    Svar
    Skrevet på11:12, 4. desember 2023

    Hei
    Går det ann og lage disse med en annen sjokolade som f.eks non stopp

  • Kari VH
    Svar
    Skrevet på12:16, 5. desember 2023

    Vi baker nå andre porsjon. Første runde holdt ikke lenge, for de var sååå gode! Vi har handlet inn nok Daim til en runde til, for det er bare å innse at denne porsjonen kommer heller ikke til å vare helt til julaften 🙂 Hele familiens nye favoritt!
    De ble sprø på 175 grader i 12 min her.
    Takk for mange gode oppskrifter!

  • Maria
    Svar
    Skrevet på16:43, 10. desember 2023

    Disse ble spist opp raskt! Jeg brukte Daim med appelsinsmak, og saft fra en klementin i stedet for vann. Veldig godt!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...