Din handlekurv er tom.

Pavlova trinn-for-trinn
Jeg har her laget Pavlova på en NY måte- en måte jeg har lært av Sverre Sætre. Og jeg skal lære deg både hvordan du lager pavlovaen, og hvordan du pynter den, trinn for trinn.
Hva som er det nytt? For å unngå at marengsen «blør» og danner store dammer med stivnet sukker, byttes halvparten av sukkermengde ut med melis, som bare vendes inn med en slikkepott. Resultatet ble perfekt. Ingen dammer av sukker noe sted.
Jeg lager som vanlig marengsen på denne måten: veie eggehvite og gange med 1.5 for å finne sukkermengde. Det er fordi ingen eggehviter er helt like store, og fordi jeg syntes sukkermengden blir akkurat passe. Har du ikke finkornet sukker? Bruk en foodprocessor og kjør sukkeret så det blir litt finere. Om du bare kan bruke melis? Joda, men marengsen blir ikke like luftig.
Mange velger å blande vaniljekrem med vanlig krem til en pavlova. Det er veldig godt, men blir fort bare en suppe. For at dette skal bli en kake som holder seg vakker anbefaler jeg å tilsette 2-3 plater gelatin i en sånn type (suppete) krem.
Selv har jeg valgt å ta snarveien: En vaniljekrem som er laget av kremfløte. Det heter creme chantilly og er en fløtekrem du kan piske ganske fast, som holder seg temmelig stabil selv når man skjærer i pavlovaen. Det er pisket kremfløte tilsatt sukket og masse vaniljesmak. Bruk det du har av vaniljesmak, enten vanlig vaniljesukker, vaniljepasta, eller del en ekte vaniljestang i to og skrap ut innholdet. Det blir supergodt!
Som jeg har sagt så mange ganger: Legg litt jobb i pyntingen. Det tar ikke lang tid, og gjør at dette blir et smykke på bordet. Du ser bilder lenger ned på hvordan jeg har gjort dette.
Vil du heller lage en marengsbunn, som er helt tørr, hard og kan lages flere dager i forvegen? Her er oppskrift.
Til slutt et tips til hvordan en pavlova skal serveres. Legg en skjærekniv ved pavlovaen, pluss en kakespade. Du trenger nemlig en god kniv for å skjære pene stykker.
Pavlova med enkel vaniljekrem
4 eggehviter (ca. 130 g)
100 g finkornet sukker
100 g melis
1 ts hvitvins-eddik
2 ts maisenna
Fyll:
3 -4 dl kremfløte tilsettes 2-3 ss sukker
2 ss vaniljesukker/vaniljepasta eller 1/2 vaniljestang.
Pynt:
1 kurv jordbær
1 shaker-beger blåbær
2 kiwi
Noen frosne (eller friske) bringebær
Noen små pikekyss
Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Tilsett eddiken i bollen med eggehvite og pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du knapt kjenner sukkerkorn mellom fingrene.
3. Sikt inn melis som er blandet med maisenna. Vend inn med en slikkepott til du har en glatt, litt seig marengs.
4. Stryk marengsen utover i en runding på et stekebrett kledd med bakepapir (ca. 26-28 cm).
5. Steketid og temperatur: Midt i ovnen på 115 grader varmluft, eller 120 grader over/undervarme. Steketid ca. 2 timer.
Sett ovnsdøren på gløtt og la pavlovaen bli helt avkjølt før du tar den ut av ovnen.
Pisk kremen og stryk på pavlovabunnen, som er flyttet over på et fat. Prøv å stryke den ut så du får en flat, jevn overflate. Pynt som vist på bildene under.

Alt du trenger for å lage en pavlova: eggehvite, sukker, melis, hvitvinseddik og maisenna. Og en håndmikser.

Kjenn etter om du kjenner sukkerkorn. Hvis du nesten ikke kjenner dem kan du gå videre til neste trinn.