Tallpavlova til nasjonaldagsfeiringen
Skal du lage pavlova til den syttende? Hvorfor ikke lage den som et tall? Jeg viser deg hvordan.
Det har blitt den nye nasjonaldagskaka. Pavlova lager jeg helt uten eddik eller maisenna. Da blir den ikke så seig som du kanskje er vant til, men dette smaker helt fabelaktig likevel. Husk at du kan lage marengsen ferdig flere dager før den skal spises. Oppbevar den i et tørt rom med et kjøkkenhåndkle over. Marengs tåler ikke fukt, da vil den begynne og smelte.
Ser du etter en helt vanlig rund pavlova? Klikk her
Her har jeg bare brukt langpanna fra stekeovnen til serveringsfat også. La tallene på litt folie, så ble det et litt mer preg av fat. Om du ikke klarer å flytte dem, bare la dem ligge på papiret det er stekt på.
Vil du heller lage en krans med en enkel vaniljekrem?
Pavlova som 17 tall
6 eggehvite
270 g sukker
Les hvordan du lager marengs her
1 porsjonvaniljekrem
3 dl kremfløte
bær
Slik gjør du:
1. Form marengsen på en bakeplate kledd med bakepapir. Lag en liten fordypning i marengsen slik at det dannes en kant.
2. Settes i oven på varmluft 90 grader i ca. 3 timer.
3. Lag en porsjon vaniljekrem
4. Bløtlegg 2 plater gelatin som blandes inn i kremen når den er ferdig kokt. Hell vaniljekremen på en flat tallerken og dra gladpack over. La stå til avkjøling til den er helt kald.
5. Pisk opp 3 dl kremfløte.
6. Rør opp vaniljekremen. Bland inn den piskede kremfløten.
7. Fordel kremen på tallene (jeg brukte en sprøytepose for å få det jevnt).
8. Legg på bær etter ønske.
|
|
Løftet tallene av plata, dro på litt folie og la dem pent tilbake. Så lignet det litt mer på et fat.
Ha på kremen jevnt. Jeg fylte en sprøytepose så ble det lettere og fordele kremen.
Legg på bær etter ønske. Hurra for dagen!
Julie Henriksen
Herlig pavlova med masse bær. Perfekt til sommerstemning og 17. mai!
Gratulerer så mye med dagen!