Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Rabarbra granité

Picture

Forfriskende rabarbra-is

Granitè er en grovkornet is, litt som slush.  Superenkel å lage og forfriskende på varme dager. Du kan putte masse gode smaker i en sånn is. Smaken av rabarbra var perfekt. Denne ble bare helt FANTASTISK god!
Liker du smaken av rabarbra? I dag har jeg trukket denne lille perlen av en forfriskende dessert frem fra glemselen. Granite er litt som slush. Kall det gjerne en grovkornet sorbet. Den serveres både som dessert og som hvilerett. Isen er vannbasert og består av en smaksatt sukkerlake som fryses inn. Laken er ikke så søt at det blir for søtt, men sukkeret er med på å gjøre konsistensen litt mykere en vanlig vannis.

Denne oppskriften kan du også bruke til å lage saft.

Rabarbra granite (til 2-3 personer)
500 g renskåret rabarbra i biter
ca. 2.5 dl vann
ca. 100 g sukker
1 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1. Vask rabarbra og kutt i biter.
2. Ha rabarbra, sitronsaft og vann i en kjele og kok til rabarbraen er fullstendig oppløst.
3. Hell rabarbra i en sikt eller i et tynt klede. La det renne av seg i ca. 15-20 minutter.
4. Saften has i en rengjort kjele. Tilsett sukkeret (smak til om du vil ha mer søtsmak). Kok til alt sukkeret er oppløst. Skum av underveis.
3. Hell i en ildfast beholder, avkjøl noe og sett i fryseren.
4. Rør i blandingen annenhver time 2–3 ganger (sett på alarm så du ikke glemmer det).
5. Etter siste røring kan graniteen stå i fryseren frem til servering. Skrap av isen med en skje og legg i glass. Serveres omgående.

Picture

Picture

Rabarbra kokes først med vann. Sil av.
Picture

Picture

Hell saften tilbake i kjelen og ha i sukkeret. Kok til sukkeret er oppløst. Skum av undervegs. Hell i en ildfast form og avkjøl noe før du setter den i fryseren. Rør i blandingen ca. annenhver time. 2-3 ganger.
Picture

Etter siste røring i isen ser den sånn ut. La den fryse natten over før den serveres i små glass.
Be the first to write a review
8 Comments
  • Hanne Amundsen
    Svar
    Posted at 13:34, 2. juni 2018

    Når har du i sitronen? Og er sitronen for konservering?:)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 21:35, 3. juni 2018

      Hei Hanne. Sitronen er en smaksforsterker. Den has i når saften er avsilt.

  • Christine
    Svar
    Posted at 14:13, 22. juli 2018

    Gleder meg til å prøve denne! Hvor er de fine glassene du har graniteen i fra?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 20:39, 23. juli 2018

      Kjøpt på loppis!

  • Hanna
    Svar
    Posted at 09:12, 29. september 2020

    Hvor lenge holder denne herligheten deg i fryseren?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 19:20, 30. september 2020

      Den holder i noen uker. Sukkeret vil etter hvert gjøre den myk.

  • Elena
    Svar
    Posted at 08:07, 19. juni 2021

    Nydelig om du kan smette inn i oppskrifta hvor i prosessen man tar i sitron!

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 10:29, 19. juni 2021

      Done! takk for at du sa i fra!

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...