Din handlekurv er nå tom!
Fromasjkake med bær (+ tallkake)
Festkake med jordbærfromasj
Inni har jeg en jordbærfromasj. Den kremen inneholder ganske lite sukker, og jeg vet noen kanskje vil foretrekke den kremen litt søtere. Før du heller kremen i ringen – SMAK! Tilsett mer sukker om du mener den smaker for lite. Kaken har kun ett lag og kan godt lages i god tid før selskapet. Så gjør du som jeg har gjort i dag – tar kaken opp fra fryseren og dekorere den før den skal spises.
Sukkerbrød
3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Fromasj
1 egg
1 eggeplomme
35 g sukker (smak til om du ønsker mer søtsmak..)
2 dl kremfløte
3 plater gelatin
200 g jordbær (moset)
Annet du trenger:
Syltetøy
2 dl kremfløte til å stryke opp kaken.
evt. mandelflak til å ha på sidene
masse bær etter ønske
marengs og makroner etter ønske
Slik gjør du:
1. Start med å lage sukkerbrødet – gå til denne siden for å se hvordan du lager det. Avkjøl og del i to.
2. Sett en ring rundt. Den bør være stramt inntil og tett. Ha evt. på litt syltetøy etter ønske på bunnen. Strør litt kakebunn på syltetøyet for at kaka ikke skal skli.
Lag fromasj:
1. Legg gelatin i kaldt vann.
2. Pisk eggedosis av egg, eggeplomme og sukker.
3. Pisk kremfløten bløt.
4. Bland krem og eggedosis.
5. Mos bærene med en stavmikser (eller bruk bare en gaffel)
5. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt sammen med litt av den moste bæra.
7. Varm opp gelatin og bær i mikroovn eller i en kjele. Det skal være rykende varmt.
8. Bland varme bær med resten av de moste jordbærene før alt vendes inn i kremblandingen.
9. Hell fromasjen i formen og legg på den andre delen av kakebunnen. La stivne i kjøleskap (2-4 timer) eller sett kaka rett i fryseren. Tas ut 2-3 timer før den skal spises og tines i kjøleskap.
10. Pisk 2 dl kremfløte og stryk opp kaken. Pynt etter ønske.
Tallkaker
Det du trenger til å lage tall på toppen:
Tall klippet ut av papir
Rullekakebunn
en halv porsjon vaniljekrem
Bær
Marengs
Dripkant:
200 g sjokolade
1 dl kremfløte
Hakk sjokoladen. Varm fløte til kokepunktet og hell over sjokoladen. Rør til du har en glatt jevn ganache. Helles i en engangs sprøytepose. Klipp et lite hull og påfør rundt kanten.
|
|