Din handlekurv er nå tom!
Hel napoleonskake
Fars favoritt? Mors favoritt også!
Oppskriften på hel napoleonskake er akkurat det samme som denne oppskriften jeg har på napoleonskake her. MEN, denne gangen er den laget hel, slik at du kan sette den på et kakebord, så folk kan forsyne seg selv. PS. Husk å ha en skarp kniv tilgjengelig…
3-4 plater butterdeig (eller se her hvordan du kan lage den selv)
400 g vaniljekrem
3 dl kremfløte Hvordan piske krem?
2 plater gelatin
melis og vann
rom
Slik lager du napoleonskake:
1. Lag kokt vaniljekrem - avkjøl i kjøleskap.
2. Tin frosne butterdeigsplater i 15-20 minutter under et klede. Kna deigen sammen og la den hvile litt. Kjevles tynt utover på en bakeplate kledd med bakepapir.
3. Kjevle deigen 1-2 mm tynn og prikk godt med en gaffel.
4. La deigen hvile en halv time før steking midt i ovnen på 210 grader 15-20 minutter, til bunnen har fått en gyllen farge. Stek den heller litt for lenge enn for kort (ved for kort steking blir den gjerne seig).
5. Avkjøl før du deler bunnene i to like store firkanta deler.
6. Pisk slapp kremfløte og bland inn ca. 400 g vaniljekrem. La gelatinplater ligge i kaldt vann i 5 minutter og smelt i 2 ss kokende vann. Ha litt av vaniljekremen i gelatinen, før du blander alt inn i resten av kremen. Stryk kremen utover den ene bunnen.
7. Legg på den andre delen med bunnen opp.
8. Bland melis og vann og noen dråper romessens (eller bruk 1 ss ekte rom)til du har en passe fast glasur. Stryk utover med en palett (stekespade).
|
|
Ivar
Herlig oppskrift! Du er best! 😉
Konditor-Elin
Takk Ivar!
randi
hei og gratulerer med flott bok som eg skal få hand om!! angåande napoleonskake, skal denne type kake i frys eller på kjøl?
tusen takk for super bakeside og veldig gode instruksar;-)
randi
Konditor-Elin
Denne holder seg best på kjøl. Når butterdeig fryses vil den bli seig etter opptinig.
Iselin
Blir vaniljekremen du har linket til akkurat til de 400g vi trenger i denne oppskriften? 🙂
Elin Krem.no
Nei, den porsjonen blir litt mer.
Iselin
Hvor mange biter blir det av denne? 🙂
Blir det bare fire?
Elin Krem.no
Det kommer akkurat an på hvor store biter du deler kaka opp i. Det blir 6-8 personer.