Amerikanske sjokoladecookies

Amerikanske sjokoladecookies

Picture

“Think what a better world it would be if we all, the whole world, had cookies and milk about three o’clock every afternoon and then lay down on our blankets for a nap.” (Barbara Jordan)
Seige? Ja!
Søte? Å, ja!
Masse sjokolade? Du sa det!
Enkle å lage? Så definitivt!
..enkelt sagt – rett og slett
HELT UIMOTSTÅELIGE!

Amerkianske Sjokoladecookies

220 g hvetemel
30 g kakao
100 g smør
200 g brunt sukker
80 g sukker
2 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver
1 egg
1 eggeplomme
ca. 200 g hakket sjokolade

Stekes på 160 grader 15-17 minutter

Oppskriften er amerikansk, så har jeg justert den litt i forhold til norsk gane. Disse er seige, sprø, og ekstremt mektige! Deigen er ganske stor og kan oppbevares i kjøleskap i minst et par uker (eller putt i fryser). Skjær av noen skiver og stek dem når du har lyst på noe ekstra godt, eller om det plutselig detter gjester innom på kaffe. (Smaker like godt med et glass melk.)

Picture

Bland sukker, (brunt og hvitt) sammen med smeltet smør.
Picture

Vei opp hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Rør inn egg i sukkermassen.
Picture

Sikt det tørre inn i sukker, smør og egg. Rør sammen til det har blitt til en deig.
Picture

200 gram sjokolade…
Picture

..hakkes i biter. Pass på at det blir noen litt store biter også. Sjokoladen tilsettes på slutten, når du rører sammen til en deig. Jeg knadde til slutt sammen til en deig på benken.
Picture

Rull deigen til en pølse og legg i kjøleskapet om du ikke steker alt på en gang.
Picture

Husk at disse flyter litt ut når de kommer i ovnen. Stekes på 160 grader 15-17 minutter.
Picture

Rykende ferske, rett fra ovnen. Livet er ikke så aller verst?
99 Comments
  • Ellen Karin
    Reply
    Posted at 22:14, 19. April 2016

    Laget denne bare for kosens skyld en dag og tok med meg noen til svigers. Der var de så populære at nå blir jeg bedt om å lage dem hver gang det er et selskap eller felles middag! Tusen takk for oppskriften! 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 22:22, 19. April 2016

      Bare hyggelig! Så stas 🙂

  • Ingrid
    Reply
    Posted at 13:13, 22. April 2016

    Skal på hytten i dag og vil ta med noe til bestemor og bestefar men har ikke sjokolade👎🏼 Må man ha sjokolade i😊

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 13:21, 22. April 2016

      Hei Ingrid! Nei, det må du ikke, men de blir mye bedre med litt sjokolade i 🙂 God tur på hytten!

  • Glenn
    Reply
    Posted at 13:04, 3. July 2016

    Jeg har tapt et veddemål, eller rettere sagt en utfordring og må derfor bake cookies til vinneren. Disse ser gode ut så da blir det premien 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:05, 3. July 2016

      Høres ut som en grei deal – den taperpremien hadde jeg blitt glad for!

      • Glenn
        Reply
        Posted at 19:46, 3. July 2016

        De ble veldig gode, tusen takk for oppskriften. Brukte mindre sjokolade, 100 gr istedenfor 200, og brukte litt O’boy i tillegg til bakekakaoen. Ble så godt at 🙂

      • Konditor-Elin
        Reply
        Posted at 10:40, 4. July 2016

        Så bra Glenn! Bare en liten opplysning, o’boy og nesquick er stort sett rent sukker (rundt 80%). Det man i praksis gjør ved å tilsette sånt pulver er å tilsette melis med farge ettersom kakaostoffet er fettreduser (gir minimalt med smak).

  • Dina
    Reply
    Posted at 19:00, 3. October 2016

    Skal disse klemmes flate, etter jeg har plassert de på brettet før steking? 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 21:50, 3. October 2016

      Det kommer litt an på hvor tykke de er når du legger dem på platen. Jeg pleier ikke å klemme dem så mye hvis de i utgangspunktet er ganske tynne.

  • Anine
    Reply
    Posted at 13:28, 16. October 2016

    Går det an å bytte vaniljesukkeret med noe?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 16:10, 16. October 2016

      Hei Anine, ja det kan du. Du kan ha i vaniljeekstrakt eller frø fra ekte vaniljestang, eller droppe alt sammen. Det er såpass mye smak i sjokoladen i seg selv at vanilje ikke er absolutt nødvendig. Vil du ha en liten twist på småkakene kan du jo bytte ut vaniljesukkeret med et annet krydder, som for eksempel kanel eller en annen smak du liker.

  • Sara
    Reply
    Posted at 01:12, 31. October 2016

    Brun farin fra DAN sukker… Funker det?:) demarara er litt store klumper- tips? Har sliti masse med brunt sukker mht cookies 🙁

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:30, 31. October 2016

      Bruk brunt DAN-sukker. Funker best. (Demerara har såpass store krystaller at de har problemer med å smelte).

  • Rabiah
    Reply
    Posted at 08:04, 21. December 2016

    Oppskriften var kjempegod! Du har mange brae oppskripter på nettsiden din 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 11:04, 21. December 2016

      Tusen takk! Så bra du liker den Rabiah 🙂

  • Maja
    Reply
    Posted at 20:58, 9. April 2017

    Kan man bake disse uten sjokoladebiter i?

    • konditor-elin
      Reply
      Posted at 08:22, 10. April 2017

      svaret er ja 🙂

  • Guri
    Reply
    Posted at 18:22, 30. May 2017

    Jeg lagde disse nå i kveld. Deigen var helt umulig å rulle, den bare datt fra hverandre og den ble veldig klissete. Etter en tur i kjøleskapet datt den fortsatt fra hverandre. Kan det være fordi jeg brukte sjokoladeknapper og ikke hakket sjokolade?

  • Guri
    Reply
    Posted at 18:25, 30. May 2017

    Hei igjen. Mine fløt heller ikke utover i ovnen. Jeg brukte seigt brunt sukker, sånn som blir steinhard hvis den ikke pakkes lufttett.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 20:31, 30. May 2017

      Hei Guri. Det har lite med sjokoladen å gjøre – tror heller jeg ville forsøke å tilsette mer mel i deigen for å få den bedre sammen (du kan også prøve å tilsette et egg til om den skulle bli for fast). Så skriver du at de ikke fløt ut. Heller ikke sikker på hvorfor, kan være temperatur på ovnen, steketiden eller at noe ikke er veid opp riktig?

      • Cecilie
        Reply
        Posted at 17:28, 27. October 2017

        Hei, de er kjempegode, men mine fløt ikke ut. Kan jeg ha brukt for mye mel? Men knasende gode☺️☺️

      • Konditor-Elin
        Reply
        Posted at 09:06, 28. October 2017

        Det kan være for mye mel – men, de skal ikke flyte mye ut, altså. Ble de gode hadde jeg ikke brydd meg så mye om det 😉

  • Rebekka
    Reply
    Posted at 11:46, 22. April 2018

    Hei. Kan oppskriften dobles?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:14, 22. April 2018

      Selvfølgelig

  • Jørn
    Reply
    Posted at 18:14, 15. September 2018

    hvor i ovnen skal dem stå, ned eller mer i midten

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:04, 16. September 2018

      Midten

  • Jørn
    Reply
    Posted at 20:31, 7. December 2018

    Prøvd noen par ganger veldig gode på smak, til og vist man har peppermynte olje i.

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits