Amerikanske sjokoladecookies

Amerikanske sjokoladecookies

Picture

«Think what a better world it would be if we all, the whole world, had cookies and milk about three o’clock every afternoon and then lay down on our blankets for a nap.» (Barbara Jordan)
Seige? Ja!
Søte? Å, ja!
Masse sjokolade? Du sa det!
Enkle å lage? Så definitivt!
..enkelt sagt – rett og slett
HELT UIMOTSTÅELIGE!

Amerkianske Sjokoladecookies

220 g hvetemel
30 g kakao
100 g smør
200 g brunt sukker
80 g sukker
2 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver
1 egg
1 eggeplomme
ca. 200 g hakket sjokolade

Stekes på 160 grader 15-17 minutter

Oppskriften er amerikansk, så har jeg justert den litt i forhold til norsk gane. Disse er seige, sprø, og ekstremt mektige! Deigen er ganske stor og kan oppbevares i kjøleskap i minst et par uker (eller putt i fryser). Skjær av noen skiver og stek dem når du har lyst på noe ekstra godt, eller om det plutselig detter gjester innom på kaffe. (Smaker like godt med et glass melk.)

Picture

Bland sukker, (brunt og hvitt) sammen med smeltet smør.
Picture

Vei opp hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Rør inn egg i sukkermassen.
Picture

Sikt det tørre inn i sukker, smør og egg. Rør sammen til det har blitt til en deig.
Picture

200 gram sjokolade…
Picture

..hakkes i biter. Pass på at det blir noen litt store biter også. Sjokoladen tilsettes på slutten, når du rører sammen til en deig. Jeg knadde til slutt sammen til en deig på benken.
Picture

Rull deigen til en pølse og legg i kjøleskapet om du ikke steker alt på en gang.
Picture

Husk at disse flyter litt ut når de kommer i ovnen. Stekes på 160 grader 15-17 minutter.
Picture

Rykende ferske, rett fra ovnen. Livet er ikke så aller verst?
5 based on 1 reviews
111 Kommentarer
  • Skrevet på14:31, 17. mars 2015

    Jeg lagde de og de ble KJEMPEGODE!! Hadde ikke nok kokesjokolade, så måtte halvere oppskriften, så alle cookiene gikk bort med en gang

  • monica
    Svar
    Skrevet på03:24, 13. juni 2015

    Hei. Hvor lang holdbarhet, sånn ca, er det på disse hvis jeg steker alt på en gang?

    • KOnditor-ELin
      Svar
      Skrevet på05:47, 13. juni 2015

      De holder en uke, minst! Pakk inn i en boks eller lignende.

  • amalie
    Svar
    Skrevet på10:25, 25. juni 2015

    Kjeksene var nydelig med hvit sjokolade. Bra oppskrift!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:11, 25. juni 2015

      Takk! Så bra at du likte dem Amalie 🙂

  • Tina
    Svar
    Skrevet på08:24, 13. juli 2015

    Hei! Går det an å fryse deigen isteden for å legge den i kjøleskapet? 🙂
    Tenkte å prøve meg på oppskriften din idag 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:17, 13. juli 2015

      Jada, Tina, det går fint!

  • agnete
    Svar
    Skrevet på11:18, 25. juli 2015

    Hei,
    er det da best å bruke brun farin i denne oppskriften?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:20, 25. juli 2015

      Ja, agnete, det blir best, men ta det du har 🙂

  • Allette
    Svar
    Skrevet på06:32, 26. juli 2015

    Går det an å lage de uten kokesjokolanden?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:14, 26. juli 2015

      Ja, det går fint Allette 🙂

  • Kristin
    Svar
    Skrevet på08:13, 6. august 2015

    Helt fantastiske kjeks!!! Kommer definitivt til å lage disse mange mange ganger😅

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:48, 6. august 2015

      🙂 🙂 🙂

  • Line
    Svar
    Skrevet på07:31, 9. august 2015

    Hei Elin! Smøret: smelta eller romtemperert?

  • Line
    Svar
    Skrevet på07:37, 9. august 2015

    Ah. Smelta. Nå så jeg det!

  • julia
    Svar
    Skrevet på12:31, 13. september 2015

    hvor mange cookies får man?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:14, 13. september 2015

      Vanskelig å svare på – kommer an på hvor store du lager dem. 15-20 stk vil jeg anta Julia 🙂

  • Henriette
    Svar
    Skrevet på12:36, 14. september 2015

    Hei!
    Vil det gå greit å bruke speltmel istedenfor hvetemel?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:43, 14. september 2015

      Ja, det tror jeg kan gå bra Henriette!

  • Ida
    Svar
    Skrevet på13:49, 29. september 2015

    Kan jeg lage dem uten egg?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:16, 29. september 2015

      De henger kanskje ikke like godt sammen, men gjør et forsøk du Ida 🙂

  • Karianne Brenni
    Svar
    Skrevet på20:09, 3. oktober 2015

    Hei! Mine fløt heller ikke utover. Jeg brukte det «tørre» brune sukkeret. Men godt smakte de uansett 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:50, 5. oktober 2015

      Hei Karianne! Kan nok kanskje ha noe med sukkeret å gjøre, – bra at de smakte uansett 🙂

  • Cecilie
    Svar
    Skrevet på18:52, 3. november 2015

    Kan jeg fryse ned ferdig stekte cookies?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på20:24, 3. november 2015

      Nei, Cecilie – det er ikke å anbefale. De holder seg faktisk bedre (sprø og litt seige) ved å bli oppbevart i romtemperatur. Holdbarheten er 2-3 uker, minst. Legg de i en kakeboks, eller pakk inn i plast.

  • Cecilie
    Svar
    Skrevet på19:32, 3. november 2015

    Hei igjen.. 🙂 er det best å bruke demerarasukker eller brun farin?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på20:26, 3. november 2015

      Er ikke sikker på hva brun farin er (finkornet eller bløtt)? Demerara funker fint!

  • JP
    Svar
    Skrevet på15:33, 22. januar 2016

    Hei Elin,
    Bør jeg bruke varmluft i ovnen?
    Hvis ja… 160 grd da også?
    mvh

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:58, 22. januar 2016

      Hei JP – varmluft er med på å tørke ut cookies’ene litt, men det er slett ingen ulempe. Samme temperatur er fint 🙂

  • Thea
    Svar
    Skrevet på16:45, 24. januar 2016

    Hei
    Har fulgt oppskrift til punkt og prikke to ganger men deigen bare smuldrer fra hverandre og den flyter ikke ut i ovnen. Hva burde jeg Gjøre ?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på19:39, 24. januar 2016

      Hmm – det var jo merkelig. Vanskelig å si hva som går galt. Hva slags brunt sukker bruker du? Demerara er å anbefale 🙂 Virker deigen tørr – tilsett enda et egg. La den gjerne ligge godt innpakket i kjøleskap noen timer før du steker av. Lykke til!

  • Martine & Helene
    Svar
    Skrevet på18:08, 20. februar 2016

    Perfekte å lage på jentekveld;);)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:22, 20. februar 2016

      God ide Martine og Helene! 🙂

  • abj
    Svar
    Skrevet på15:27, 29. mars 2016

    la dem kanskje litt tett😅

  • abj
    Svar
    Skrevet på15:31, 29. mars 2016

    Mmmmmm😋 Sykt gode coocies!!!
    Fantastisk oppskrift!!!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...