Bakt ostekake med hvit sjokolade og rabarbra

Bakt ostekake med hvit sjokolade og rabarbra

Jada, jeg lagde en bakt ostekake med rabarbra i fjor også, men man kan vel aldri få nok av gode rabarbra-varianter, kan man vel? Dette er en ostekake uten kjeksbunn, men med et sukkerbrød eller formkakebunn. Ostekaka er laget i en brødform og er i grunn en rask kake å bake, men, den trenger å sette seg noen timer i kjøleskapet, så lag gjerne kaka en dag før den skal spises.

Jeg stekte ostekaka i ovnen på varmluft, kanskje litt for lenge, noe som førte til at den sprakk big time. Det hadde den kanskje ikke gjort om jeg hadde stekt med over/undervarme i vannbad. Jeg visste om at det kanskje kunne skje, men så lenge det skal rabarbra på toppen går det jo fint. Hvis du avkjøler den litt i ovnen med åpnet dør kan du redusere risiko for ar den vil sprekke noe.

Ok, så smakte det ikke sååå mye hvit sjokolade. Det hvit sjokolade gir, er en rund, søtsmak som sammen med vaniljen passer fint mot det litt skarpe rabarbraen. Hell sukkerlaken fra rabarbraen over i en liten mugge og server ved siden av.

Bakt ostekake i form (til ca. 6-8 personer) (12 x 27cm brødform)
400 g nøytral kremost
100 g sukker
1 ss vaniljepasta eller innholdet av1 hel vaniljestang eller et lass vaniljesukker
1.5 dl kremfløte
100 g hvit sjokolade
3 egg

Sukkerbrød eller formkakebunn

Rabarbratopping:
250 g rabarbra (veid når den var renskåret)
50 g sukker
1/2 – 1 dl vann
2 ts vaniljepasta eller innholdet av en halv vaniljestang

Slik gjør du:
1. Klipp til bakepapir så det dekker bunn og langsidene.
2. Skjær til kakebunn sånn at den blir ca. 2.5 cm tykk og passer i bunnen av forma.
3. Rør sammen romtemperert kremost og sukker. Bruk en håndvisp eller en håndmikser.
4. Tilsett kremfløte og vaniljesmak.
5. Smelt hvit sjokolade over vannbad eller i mikro-ovn. Rør det inn.
6. Ha i ett og ett egg. Ikke pisk for mye, det er ikke meningen at det skal bli masse luft i denne massen.
7. Hell smeten i forma og sett i ovnen på 150 grader vamluft i ca. 35-45 min. Den skal være litt skjelven i midten. Du kan også sette den i vannbad på over/undervarme. Da tar det litt lenger tid. La avkjøle litt i ovnen med døra på gløtt. Settes deretter i kjøleskap i noen timer for å sette seg og bli kald.
8. Vask og kutt rabarbra i stenger på ca. 10 cm. Ha i en ildfast form. Hell på vann og sukker + en halv splittet vaniljestang eller vaniljepasta.
9. Sett i ovnen på ca. 150 grader over/undervarme i ca. 30 minutter, til rabarbraen er mør, men ikke kokt i stykker.
10. Når ostekaken er avkjølt, løft den ut av formen. Skjær evtentuelt av høye kanter. La rabarbraen renne av seg litt og legg på rabarbra på toppen av ostekaken. Smaker aller best om man heller litt av sukkerlaken over kaken ved servering (valgfritt).

Skjær til formkake eller sukkerbrød. Tykkelse ca. 2.5 cm.
Rør sammen sukker og ostemasse .Du kan godt bruke en vanlig visp. Tilsett fløte, vanilje og smeltet, hvit sjokolade.
Rør inn ett og ett egg.
Hell ostesmeten i formen.
Sett formen midt i ovnen og stek på 140 grader varmluft eller 160 grader over/undervarme. 50 min- 1 time. Den skal være litt skjelven i midten.
Vask rabarbra og del den opp i biter på 10 cm.
Ha i en ildfast form med sukker og vanilje. Sett i ovnen på 150 grader over/undervarme i ca. en halv time. Legg på et lokk av folie.
Mør rabarbra som godt kan ligge i sukkerlaken til dagen etter.
Min kake sprakk skikkelig, men det går fint! La den sette seg i kjøleskap (3-4 timer).
Hell av overflødig sukekrlake (hell den i en mugge) og legg på rabarbra.
For å få rettere overflate kan du gjerne skjære den til. Jeg syntes ikke det gjorde noe om den ble sånn.
En bakt ostekake kan fremstå litt tørr, så server gjerne med rabarbrasirup.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...