Banankake med kremost

Banankake med kremost

Bilde

Saftig og smakfull banankake med kremostfyll

Brune bananer på fatet – igjen! Jeg har bakt den superpopulære banankaken min og har lagt inn et nytt element: kremost! 
Du har sikkert opplevd det: bananene ligger der og blir brunere og brunere for hver dag som går. Og ingen vil spise dem. Ikke jeg heller – jeg har dessverre aldri likt banan. Men, jeg liker banankake! 

Har mange gode kakeforslag med banan til deg – dette er den mest populære kaka (i langpanne) – så har jeg laget en sjokoladekake med banan. Har du lyst på en brødpudding med sjokolade er denne god.

På internett så jeg noen som hadde puttet kremost inni banankaka, og det fikk jeg også lyst til å prøve. Smaken på kremosten etter at den er stekt er litt sånn pudding-aktig, men det smaker syrlig og godt i den banansøte kaka. Om du ikke har kremost, eller ikke vil ha det i kaka,  kan du bare sløyfe det. 

Steketiden er ikke lett å angi her – det kommer an på hvor vid og stor formen er, hvor mye banan du har i og hvor bløt kakerøra er,  men beregn tre kvarter til en time. Jeg stekte den på varmluft, da var den ferdig på 45 minutter. Pass på at brødformen din er stor nok – den må romme minst 1.5 liter. 

Banankake
125 g smør/maragrin

150 g sukker
250 g hvetemel
2 egg
2 moste overmodne bananer
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
0.5 – 1 dl  melk (massen skal ikke være for fast – juster til ønsket konsistens)
ca. 30g hakket sjokolade

Kremost-fyll:
200 g nøytral kremost (eksemel philadelphia)
2-3 ss sitronsaft
revet skall av 1/2 sitron
3 ss sukker
3 ss hvetemel
1 egg

Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker luftig. 
2. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak).
3. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig.
4. Hakk sjokoladebiter og vend inn. 
5. Bland sammen alle ingrediensene i kremostfyllet – rør sammen med en visp til det er glatt.
6. Kle en 1.5 liters brødform med bakepapir (eller smør den godt). Hell i halvparten av kakemassen. Legg på kremostmassen og avslutt med kakemasse på toppen.
7. Stekes på 180 grader (varmluft) 40- 50 min. Om du ikke steker på varmluft vil denne kaken trolig trenge over en time i ovnen. Bruk en bakepinne. Stikk den i kaken. Om det sitter deig igjen på pinnen, stek videre til det ikke henger deig igjen på pinnen. 
8. Avkjøl kaken på rist og smelt litt sjokolade (ca. 50 gram) som strykes på toppen av kaken når den er avkjølt (valgfritt). 

Bilde

Bilde

Her er de to massene – banankake  og kremost. Først fylte jeg formen med kakemasse – så et lag med kremost – til slutt resten av kakemassen (bildet under). 
Bilde

Bilde

Supersaftig og god banankake med litt smeltet sjokolade på toppen. 
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Skrevet på19:39, 12. juni 2017

    Dette så slett ikke verst ut. Smart at man får utnyttet de brune bananene til noe istedenfor å kaste de.

  • Helene
    Svar
    Skrevet på18:25, 14. juni 2017

    Denne kombinasjonen var utrolig god 😊

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...