Bollefocaccia med vaniljekrem og blåbær – tangzhong

Bollefocaccia med vaniljekrem og blåbær – tangzhong

Picture

Velkommen til bomullsmjuk bollebakst

Måtte jo bare prøve det – å bake bollefocaccia på den asiatiske bakemåten. Det gikk såååå bra! Snakk om mjuk bollebakst. 
Dette måtte jo bare bli bra, men jeg var likevel spent på hvor mjukt og saftig det ville bli. Og om det er like godt i morgen..
Om du ikke har hørt om TangZhong, så er det en asiatisk bakemetode som lar deg tilsette mer væske i deigen, uten at deigen blir mer klissete og vanskelig å jobbe med. 

Jeg har blitt HELT hodestups forelsket i å bake på denne måten, for resultatet er så vanvittig saftig, mjukt og godt. Så holder det seg saftig lenger enn vanlig gjærbakst. Ingen ulempe. 

Jeg har laget bollefocaccia som jeg alltid gjør det – oppskrift og fremgangsmåte på den «vanlige» booefocacciaen ser du her

Metoden og oppskriften på TangZhong finner du HER. 

Bollefocaccia TangZhong

Lag oppskriften – du finner den ved å trykke HER
ca. 300 g vaniljekrem (lag selv – her er oppskrift eller kjøp ferdig)
ca. 100-150 g frosne eller friske blåbær (

Slik gjør du:
1. Når deigen er ferdig eltet, pakk bakebollen inn i plast og la den heve til dobbel størrelse ca. 30-45 min. La den stå på benken. 
2. Olje en langpanne 30×40 cm med nøytral olje. 
3. Hell deigen i langpanna og klem den ut i formen (går lett med litt olje på fingrene).
4. La den stå til heving 30-45 minutter.
5. Ha på vaniljekrem i små klatter rundt på deigen. 
6. Dryss på blåbær
7. Stek på 220-230 grader litt ned i ovnen 10-15 minutter. 
​6. Avkjøl og ha på melisglasur. 

Picture

Picture

Etter at deigen har hvilt i bakebollen i ca. 30-45 minutter, smør en langpanne med olje eller smør og ha deigen i. Ha litt olje på fingrene og klem den godt ut i kantene. La den heve nye 30- 45 minutter. Ha på vaniljekrem og blåbær. 
Picture

Stek på 220-230 grader i 10-15 min litt ned i ovnen. Jeg skrudde over på varmluft etter 5 min. Avkjøl noe før du har på melisglasur. Spises gjerne litt lun. 

​ 

google_ad_client=»pub-1951606579489973″; google_ad_host=»pub-1188695032238888″; google_alternate_color=»FFFFFF»; google_ad_width=250; google_ad_height=60; google_ad_format=»234x60_as»; google_ad_type=»text_image»; google_color_border=»FFFFFF»; google_color_bg=»FFFFFF»; google_color_link=»0F53FF»; google_color_url=»008000″; google_color_text=»000000″;

google_ad_client=»pub-1951606579489973″; google_ad_host=»pub-1188695032238888″; google_alternate_color=»FFFFFF»; google_ad_width=250; google_ad_height=60; google_ad_format=»234x60_as»; google_ad_type=»text_image»; google_color_border=»FFFFFF»; google_color_bg=»FFFFFF»; google_color_link=»0F53FF»; google_color_url=»008000″; google_color_text=»000000″;

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...