Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Boller med kanelknekk

Boller med kanelknekk

Lyst på boller som smaker kanel-karamell?

Her har jeg delt den vanlige deigen min i femten biter, trillet boller og satt i langpanne (30 x 40 cm). Så har jeg smeltet smør og blandet med sukker, som så er helt over hver bolle. Fristet det med en dert vaniljekrem i midten av hver bolle? Ikke meg i mot!

Det blir et lite basseng med sukker og smør bollenes steker i og meningen er at godsakene skal suges opp i bollene. Det er ikke meningen at du skal maule i dag alt som blir til overs, haha, men ja, det blir jo en del karamell igjen…

Er du nyfrelst på grovmalt kardemomme kan jeg sterkt anbefale så bytte ut kanel med kardemomme.

Grunnoppskrift søt gjærdeig
500 g hvetemel
1 dl sukker (90 g)
20 g fersk gjær eller (eller 4,8 gram (2 ts) tørrgjær)
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg eller 60 ml vann
en liten klype salt

Topping:
75 g smør/ margarin
100 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
1.5 ts (eller så mye du liker) kanel.
Alternativ: grovmalt kardemomme

Vil du ha vaniljekrem i hver bolle? Da finner du oppskrift her.

Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur
eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start
maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet
ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen til heving på benken. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. Jeg satte min i kjøleskapet et par timer. Kald deig er lettere å jobbe med enn varm.
7. Når deigen har hvilt en time, del deigen i 15 biter, ca. 65 g per emne. Trill til boller og sett i en langpanne med bakepapir.
8. Settes til etterheving i ca. 30 – 45 minutter.
9. Før steking, smelt sammen sukker og smør, og hell blandingen over hver bolle med en skje. Stekes ett hakk ned fra midten på  225 grader over/undervarme eller 210 grader varmluft i 10-15 min.

Del deigen i biter og trill til boller som plasseres i en lanpanne 30 x 40 cm med bakepapir
Sett til etterheving
Smelt sammen kanel, sukker og smør og hell over bollene
Klare til steking
Mine boller stekte litt for kort (8 min) og klappet litt sammen etter steking, men de ble utrolig saftige og gode, da..
5 based on 2 reviews
2 Kommentarer
  • Skrevet på11:41, 19. august 2023

    Disse ser rålekre ut👍👍🥰🌺

  • Skrevet på18:35, 9. september 2023

    Disse ble helt nydelige! Luftigste bollene jeg har laget også 👍👍👍

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...