Bringebærpai

Bringebærpai

Picture

– En litt annerledes dessert. I denne paien kan du gjerne bruke annen fast frukt eller bær. Her er det bare å prøve seg fram for å finne gode smaker som harmonerer godt med mørdeig/ eggestand.
Bringebærpai

Start med å lage mørdeig. La den hvile i kjøleskap en times tid før du kjevler den ca. 1 – 1 1/2 mm tykk og kler en paiform. Prikk med en gaffel og forstek skallet på ca. 180 grader til det har fått en gyllen farge. (ca. 20-25 min). (Har du mulighet:  kle skallet med bakepapir/ alufolie og fyll opp med ukokte erter. Da vil skallet holde fasongen mens det steker, uten å synke sammen på sidene. Fjern ertene og papiret/ alufolie før du heller på eggestand)

Lag eggestand:
1/2 l fløtemelk (evt bare melk)
2 egg
3 eggeplommer
ca. 50 g sukker
1/2 vaniljestang  (skrap ut frøene)

Pisk alt godt sammen.

Legg bringebærne i det forstekte paiskallet. Hell på eggestand og stek videre til eggemassen er stivnet.

Picture

Legg bærene i og hell over eggeblandingen. La stå i ovnen til massen har stivnet. Serveres lun, evt avkjøl i kjøleskap i et par timer og server kald.
Picture

Oppskriften på eggestand er den samme som jeg benytter til å lage karamellpudding. Får du eggestand til overs, hell i porsjonsformer og sett i vannbad. Stek i ovnen på ca. 150 grader til massen er stivnet. Vil du se oppskrift på karamellpudding finner du den her
6 Kommentarer
  • Hanne
    Svar
    Skrevet på17:58, 28. juni 2014

    Hei. Når du skriver » Får du eggestand til overs, hell i porsjonsformer og sett i vannbad. Stek i ovnen på ca. 150 grader til massen er stivnet». Steker du den i ovnen når den står i vannbad, eller står de i vannbad frem til du setter de inn i ovnen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på02:49, 29. juni 2014

      Hei Hanne. De skal steke i vannbad i ovnen.

  • Louise
    Svar
    Skrevet på15:21, 30. september 2014

    Hei! Ca. hvor lang tid tar det å steke eggemassen før den er stivnet?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på17:18, 30. september 2014

      Hei Louise – jeg vil anta en halvtime til tre kvarter. Kommer an på hvor mye eggestand du heller i.

  • Ida
    Svar
    Skrevet på02:39, 14. mars 2015

    Om jeg bruker frosne bær, burde jeg vende dem i feks potetmel, eller…?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:15, 14. mars 2015

      Nei, jeg ser ikke helt hvorfor. Bringebærene vil falle sammen etter steking uansett.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins gule påskebom..

Da jeg lagde min vri på gule bomber...

Hot cross buns - tan..

Påskebolle, lett krydret og med et kors på...

Brownievaffel

Vaffeldagen falt i år på en lørdag (i...

Silviakake

Silviakake! Med den mest fantastisk gode glasuren du...

Biscotti med mandler..

Det drar seg mot påske og flere har...