Bringebærpai

Bringebærpai

Picture

– En litt annerledes dessert. I denne paien kan du gjerne bruke annen fast frukt eller bær. Her er det bare å prøve seg fram for å finne gode smaker som harmonerer godt med mørdeig/ eggestand.
Bringebærpai

Start med å lage mørdeig. La den hvile i kjøleskap en times tid før du kjevler den ca. 1 – 1 1/2 mm tykk og kler en paiform. Prikk med en gaffel og forstek skallet på ca. 180 grader til det har fått en gyllen farge. (ca. 20-25 min). (Har du mulighet:  kle skallet med bakepapir/ alufolie og fyll opp med ukokte erter. Da vil skallet holde fasongen mens det steker, uten å synke sammen på sidene. Fjern ertene og papiret/ alufolie før du heller på eggestand)

Lag eggestand:
1/2 l fløtemelk (evt bare melk)
2 egg
3 eggeplommer
ca. 50 g sukker
1/2 vaniljestang  (skrap ut frøene)

Pisk alt godt sammen.

Legg bringebærne i det forstekte paiskallet. Hell på eggestand og stek videre til eggemassen er stivnet.

Picture

Legg bærene i og hell over eggeblandingen. La stå i ovnen til massen har stivnet. Serveres lun, evt avkjøl i kjøleskap i et par timer og server kald.
Picture

Oppskriften på eggestand er den samme som jeg benytter til å lage karamellpudding. Får du eggestand til overs, hell i porsjonsformer og sett i vannbad. Stek i ovnen på ca. 150 grader til massen er stivnet. Vil du se oppskrift på karamellpudding finner du den her
6 Kommentarer
  • Hanne
    Svar
    Skrevet på17:58, 28. juni 2014

    Hei. Når du skriver » Får du eggestand til overs, hell i porsjonsformer og sett i vannbad. Stek i ovnen på ca. 150 grader til massen er stivnet». Steker du den i ovnen når den står i vannbad, eller står de i vannbad frem til du setter de inn i ovnen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på02:49, 29. juni 2014

      Hei Hanne. De skal steke i vannbad i ovnen.

  • Louise
    Svar
    Skrevet på15:21, 30. september 2014

    Hei! Ca. hvor lang tid tar det å steke eggemassen før den er stivnet?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på17:18, 30. september 2014

      Hei Louise – jeg vil anta en halvtime til tre kvarter. Kommer an på hvor mye eggestand du heller i.

  • Ida
    Svar
    Skrevet på02:39, 14. mars 2015

    Om jeg bruker frosne bær, burde jeg vende dem i feks potetmel, eller…?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:15, 14. mars 2015

      Nei, jeg ser ikke helt hvorfor. Bringebærene vil falle sammen etter steking uansett.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Halvgrove pestosnurr..

Sommer og varme er synonymt med lite matlyst...

Sitronboller

Sitronboller! Bare fordi jeg har tyta øra dine...

Skolebrød - mini

Hver siste fredag før skoleslutt har det blitt...

Formkake med rabarbr..

Flere har spurt etter en formkake som kan...

Pizza og pavlova lag..

Reklame. Hurra! Wilfa har kommet med en ny...