Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Bringebærpai

Bringebærpai

Picture

– En litt annerledes dessert. I denne paien kan du gjerne bruke annen fast frukt eller bær. Her er det bare å prøve seg fram for å finne gode smaker som harmonerer godt med mørdeig/ eggestand.
Bringebærpai

Start med å lage mørdeig. La den hvile i kjøleskap en times tid før du kjevler den ca. 1 – 1 1/2 mm tykk og kler en paiform. Prikk med en gaffel og forstek skallet på ca. 180 grader til det har fått en gyllen farge. (ca. 20-25 min). (Har du mulighet:  kle skallet med bakepapir/ alufolie og fyll opp med ukokte erter. Da vil skallet holde fasongen mens det steker, uten å synke sammen på sidene. Fjern ertene og papiret/ alufolie før du heller på eggestand)

Lag eggestand:
1/2 l fløtemelk (evt bare melk)
2 egg
3 eggeplommer
ca. 50 g sukker
1/2 vaniljestang  (skrap ut frøene)

Pisk alt godt sammen.

Legg bringebærne i det forstekte paiskallet. Hell på eggestand og stek videre til eggemassen er stivnet.

Picture

Legg bærene i og hell over eggeblandingen. La stå i ovnen til massen har stivnet. Serveres lun, evt avkjøl i kjøleskap i et par timer og server kald.
Picture

Oppskriften på eggestand er den samme som jeg benytter til å lage karamellpudding. Får du eggestand til overs, hell i porsjonsformer og sett i vannbad. Stek i ovnen på ca. 150 grader til massen er stivnet. Vil du se oppskrift på karamellpudding finner du den her

5 based on 1 reviews
8 Kommentarer
  • Hanne
    Svar
    Skrevet på17:58, 28. juni 2014

    Hei. Når du skriver » Får du eggestand til overs, hell i porsjonsformer og sett i vannbad. Stek i ovnen på ca. 150 grader til massen er stivnet». Steker du den i ovnen når den står i vannbad, eller står de i vannbad frem til du setter de inn i ovnen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på02:49, 29. juni 2014

      Hei Hanne. De skal steke i vannbad i ovnen.

  • Louise
    Svar
    Skrevet på15:21, 30. september 2014

    Hei! Ca. hvor lang tid tar det å steke eggemassen før den er stivnet?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på17:18, 30. september 2014

      Hei Louise – jeg vil anta en halvtime til tre kvarter. Kommer an på hvor mye eggestand du heller i.

  • Ida
    Svar
    Skrevet på02:39, 14. mars 2015

    Om jeg bruker frosne bær, burde jeg vende dem i feks potetmel, eller…?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:15, 14. mars 2015

      Nei, jeg ser ikke helt hvorfor. Bringebærene vil falle sammen etter steking uansett.

  • Mette Trobe
    Svar
    Skrevet på12:28, 14. juli 2023

    Kan jeg bruke vaniljemelk i denne?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på18:48, 14. juli 2023

      ja

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...