Brownies med påskesjokolade

Brownies med påskesjokolade

Bilde

Sjokoladehimmelen er nær

Fantastisk velsmakende brownies som er stappet med tradisjonell påskesjokolade: Kvikk Lunsj og fylte påskeegg. Usannsynlig mektig og godt. Sjokoladehimmelen finnes. Halleluja og amen! 
Påske er rett rundt svingen og jeg tar feiringen av oppstandelsen på forskudd med noe himmelsk godt du bare kan glede deg til å smake. Dette er himmel på jord for alle sjokoladeelskere, og for gjøre kaka litt «påskete» har jeg puttet på noen fylte egg (jeg brukte Nidars halve egg) og Kvikk Lunsj. Du tror kanskje at kjekssjokoladen blir myk og at eggene smelter utover, men neida. Denne røra er fast og sjokoladen smelter og stivner i sin form. Kjekssjokoladen gir browniesen litt ekstra knas, mens eggene kan bli i mektigste laget, så ikke bruk for mange. Dytt eggene litt ned i røra, så får du den fine effekten når browniesen deles i biter (husk å vente til den blir kald).

Denne kaka trenger ingen elektrisk visp, alt røres sammen med håndkraft.  

Brownies med påskesjokolade
220 g sukker
3 egg
200 g mørk sjokolade
170 g smør
85 g mel
40 g kakao

Fylte sjokoladeegg
3 plater Kvikklunsj

Slik gjør du:
1. Rør sammen egg og sukker med en håndvisp.
2. Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad eller i mikro. 
​3. Bland sammen egg og sukker med smeltet sjokolade og smør. 
4. Sikt inn mel og kakao. Bland sammen. 
5. Hell i en liten langpanne ca. 20 x 30 cm (det går fint å bruke en som er litt større også).
6.  Dytt Kvikk Lunsj og fylte sjokoladeegg ned i røra. 
7. Stek på 170 grader i ca. 25-35 minutter (avhengik av tykkelse).
8. Avkjøles og nyyyytes med for eksempel is og bær. 

Bilde

Ved å velge en liten langpanne (som denne) blir kaken tykkere enn om du velger en som er litt større. Forskjellen er at kaka blir raskere ferdig om du velger en der kaka blir tynn. Denne er stekt i ca. 30 minutter og den henger sammen og går fint å skjære i biter etter at den er avkjølt. 
Bilde

Eggene er dyttet godt ned i røren. Da beholder de fasongen også etter steking. Kvikk Lunsjen blir ikke myk, men er knasende sprø. 
Bilde

Lettest å skjære i biter etter at den er kald, ja. 
Bilde

Dette er nesten for store biter. Så mektig er dette. Men, så fantastisk godt! Spises med is, krem, vaniljesaus og bær som dessert. Eller maule til kvalmen tar deg. Glad påsk! 
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits