Brownievaffel

Brownievaffel

Vaffeldagen falt i år på en lørdag (i morgen 25.3) og derfor her jeg dratt til med en skikkelig lørdags-vaffel, som egentlig er en brownie. HURJEDAMEJ så godt! Ikke var det vanskelig å steke heller.

Jeg tok min beste brownie-oppskrift laget på kakao, justerte litt og rørte alt sammen. Stekte røra i jernet. Ferdiii!

Enkle greier, altså. For at du lett skal røre sammen denne goe greia på hytta eller på et magert utstyrt studentkjøkken har jeg laget oppskriften i desiliter. Fikk ca. 4 plater i mitt store jern, og det som er litt annerledes er at du må ta ut ett og ett hjerte fra jernet. Platene henger ikke sammen.

Serveres gjerne med is, eller som en vanlig vaffel med rømme og syltetøy. Det er også lov å knaske i seg hjertene som en annen kakebit. Det ble knasende sprøtt og godt. Disse holder i en liten evighet.

Brownievafler
2 dl sukker (ca. 180 g)
litt under 1 dl kakao (rundt 35- 40 g, avhenger av hvor sterk kakaosmak du liker)
100 g flytene eller smeltet smør/margarin
2 egg
1.5 dl hvetemel (ca. 90 g)
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl vann

Slik gjør du:
1. Smelt smøret/ bruk flytende smør og rør sammen med sukker i en bolle. Bruk en visp.
2. Rør inn egg.
3. Ha i det tørre vekselsvis med væske. Rør til du ikke har klumper.
4. La «røra» stå i ca. 10 minutter før du steker.
5. Ta ut ett og ett hjerte, avkjøl på rist.
6. Serveres med is og bær eller syltetøy og rømme.

Ha røra i jernet og stek som en vanlig vaffel
Mitt jern piper når vaffelen er ferdig, det går ganske raskt å gjennomsteke
Ta ut ett og ett hjerte med en plastskrape eller lignende, så ødelegger du ikke belegget i jernet
De ser kanskje litt stusselige ut, men skinnet bedrar. Saftige og fulle av smak. Nam! Dette var godt!
Be the first to write a review
1Kommentar
  • Belinda
    Svar
    Skrevet på13:15, 25. mars 2023

    Veldig gode asså!!⭐️ Ekstremt godt med vaniljeis vedsiden av! Vaffeldagen ble løfta et hakk med de her!⭐️

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...