Churros

Churros

Vannbakkels er tema denne uka, og jeg har bakt noe jeg aldri har laget før: Churros! Frityrstekt vannbakkels smaker jo heeeelt himmelsk.


Som nevnt – dette er første gang jeg lager churros, men jeg har laget noe som heter spritzkuchen – noe jeg ALDRI glemmer fordi det smakte så fantastisk godt. Spritzkuchen (crullers) er også frityrstekt vannbakkels, men i stede for å rulle i kanel og sukker spises det med en en tynn melisglasur på toppen. Før jeg gikk i gang hadde jeg derfor skyhøye forventninger!

Og kan jo si det med det samme: jeg ble litt småskuffet. Det smakte ikke så mye som jeg hadde håpet. Det tror jeg kanskje henger sammen med to ting: Hva jeg kokte massen i (Solsikkeolje) og temperaturen på fettet. Det hadde kanskje hjulpet å ha litt ekstra med salt i vannbakkelsen også?

I alle oppskrifter står det at fettet skal ha rundt 180 grader, men jeg fikk ikke helt den sprøheten jeg var ute etter på den temperaturen. Mitt fett holdt rundt 200 grader, enda syntes jeg det ikke ble sprøtt nok. Når det er sagt, for varmt fett gjør at churrosen tar farge for fort uten å bli gjennomstekt. Da blir den veldig myk etter steking.

Så, hvilket fett skal man bruke, da? Nøytralt fett er fint det, som for eksempel flott matfett, solsikkeolje eller soyaolje, men noe som smaker godt er å bruke peanøttolje. Som jeg bruker når jeg lager donuts.

Churros

Lag vannbakkels etter denne oppskriften

Kok i 1 liter nøytral olje/ fett eller peanøttolje

Vendes i:
2 dl fint sukker
litt over 1 ss kanel (ta i mer kanel dersom du liker det)

Dyppes i:
Sjokoladesaus
100 g mørk sjokolade
1/2 dl fløte
Smelt sammen i mikro eller over vannbad.

…eller dypp i Dulche de leche (Hapå)


Slik gjør du:
1. Ha massen i en sprøytepose med stjerntyll. Tyllen jeg brukte heter nr. 8.
2. Varm opp nøytral olje eller fett til ca. 200 grader.
3. Sprøyt 3-4 churros i gryta. De kan være ca. 10 cm lange. Bruk en kniv for å kutte massen fra sprøyteposen.
4. Vend dem rundt og stek til churrosen har fått en gyllen farge.
5. Legg over på kjøkkenpapir, så over i en beholder med kanel og sukker.
6. Dypp i sjokoladesaus eller i Dulche de leche. Spises når de er ferske!

Kok opp vann og fett, alt fettet skal være smeltet.
Tilsett melet. Rør kraftig, på høy varme.
Hell over i en bolle, tilsett egg, ett for ett. Jeg brukte 3 egg.
Varm opp olje, bland sukker og kanel.
Bruk en tresleiv, bobler det rundt den? Da er olja i ferd med å bli varm nok.
Denne tyllen er for stor! Jeg byttet til en mindre…
Sprøyt masse i gryta og stek til de er gylne. Rull i kanel og sukker.
Dypp i sjokoladesaus eller Dulche De leche. Spises ferske!
..personlig likte jeg best å dyppe i Dulche de Leche (eller Hapå).
2 Kommentarer
  • Lene Hansen
    Svar
    Skrevet på23:39, 26. juli 2021

    Det står ikke hvor mye gram eller dl for ingredienser ?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...

Ambassadekake

Jeg har spurt dere om retrokaker i lang...

Opp-nedkake

Enda en retrokake! Og som jeg har holdt...