En slags bryllupskake

En slags bryllupskake

Picture

I anledning det kongelige bryllupet i Windsor…

Royal wedding er stor stas i stua. Så stas at jeg bestemte meg for å lage en liten bryllupskake som en hyllest.
Dette blogginnlegget burde kanskje hete «alt som gikk galt da Elin skulle bake royal kake», for hurjedamej så galt det bar avsted da denne kaka ble til (tre av fire kremer skilte seg). Det har sikker noe med at jeg alltid konsentrerer meg mest om pynten. Flaut men sant.

Jeg har ikke noen eksakt oppskrift på kaken, men du skal få vite hva jeg har gjort, hvilke oppskrifter jeg har brukt og hvordan den ble til.

Picture

Brukte til sammen fire bunner.  To gulrotkake og to banankake. Skar alle til så de fikk lik størrelse på 20 cm. Til toppen har jeg brukt to og en halv bunn med banankake (de stakk jeg ut med utstikker fra en liten langpanne) ca. 10 cm

Til gulrotkakene brukte jegdenne oppskriften og stekte den i to runde former (ca. 22 cm)

Så bakte jeg en dobbel oppskrift avdenne banankaken til en stor langpanne + en vanlig porsjon som jeg stekte i en liten langpanne.

Picture

Planen var å ha annenhvert lag med banankake og gulrotkake, med siden banankakene var tyngre enn de andre bunnene ble det to lag av banankaken nederst. Min kake skulle ha en krem inni og en annen utenpå. Det var i iallefall planen….

Kremen jeg lagde inne var en helt vanlig krem til gulrotkake som jeg smaksatte med Earl Grey og sitron. Problemet var at jeg fikk smaken konsentrert nok, derfor måtte jeg tilsette relativt mye væske. Den ble den altfor suppete og skilte seg til slutt. Utenpå lagde jeg kremen til denne junikveldkaken, men det gikk heller ikke bra i dag. Lagde den to ganger, men det ville seg ikke. Hadde laget rabarbracurden ekstra skarp på smak for å slippe å tilsette mye i kremen, men den skilte seg like herlig. Jeg brukte også curd mellom lagene, men det førte bare til at kakene begynte å skli. – For en amatør du er, nærmest ropte jeg til meg selv.

Jeg måtte ta en real time out og lurte et øyeblikk på om det i det hele tatt kom til å bli noen kake. (Heldigvis sluttet kakene å skli når de fikk stå lenge nok i kjøleskap).

Redningen ble at jeg lagde en vanlig ostekrem med sitron som jeg brukte til å smøre opp og dekke all miseren. Hadde jeg vært litt smart hadde jeg bare laget dobbel porsjon av denne og lagt både inni og utenpå kaken.

Ostekrem med sitronsmak
200 g Philadelphia kremost
100 g mykt smør
150 g melis
2-3 ss sitronsaft

Picture

Tenkte at de britiske (roser og vårblomster) og det amerikanske (love hearts og gelehjerter) ville være fin symbolikk sammen. ​Til pynt har jeg brukt: Roser, syriner, forglemmegei, kirsebærblomster, fioler, marengs, makroner, love hearts og gelehjerter. Tanken var å gå utenfor komfortsonen, noe jeg kanskje ikke heeelt klarte, men jeg er da litt på gli…

Picture

Så ble det jammen ei kake av det til slutt…takk for alle fine kommentarer på Instagram stories – dere er verdens snilleste!
Be the first to write a review
1Kommentar
  • Benthe Gjerpen
    Svar
    Skrevet på11:51, 19. mai 2021

    Elsker innleggene og oppskriftene dine – har gitt bort «søt bakst» til flere søstre – elsker at du har sånn fantastisk selvironi 😀 – flotte og lette og følge oppskrifter – kan bare fortsette å rose 👏👏

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...