Din handlekurv er nå tom!
Enkel ananas-is
Pinse står for døra og det skal bli varmt og godt i store deler av landet. Det fortjener noe friskt og godt. Desserten tar kanskje ikke mer enn ti minutter å lage. Hell den i en pose og putt den i fryseren, og du har du noe godt i vente i flere dager fremover.
Min enkle ananas-is er laget med most ananas og litt sukker, thats it. Den er ikke like glatt som en sorbet, ikke så kornete som en granite, men noe der i mellom. Den kan minne om soft-is i konsistens, men isen har tekstur. Det syntes jeg bare er godt.
For, dette er jo i bunn og grunn bare en ananas som er blitt gjort om til frossen dessert. Den skjæres i biter, moses i en blender, blandes med litt sukkerlake, så legges den i flatt i en fryser. Brekk av biter og kjør sammen med en stavmikser og server i kalde glass når du måtte ønske.
Fikk du lyst til å lage granite? Jeg har både en med sitron og en med rabarbra
For å få frem den gode ananassmaken, og for å få en fin konsistens, bruker jeg litt sukkerlake. Det er valgfritt, men gjør den til mer til dessert etter min mening. Laken lages enkelt ved å veie opp 50 gram sukker og blande med 1/2 dl kokende vann. Røres til sukkeret er oppløst. Du kan godt tilsette litt sitron- eller limesaft også, men det hadde ikke jeg.
Enkel ananas-is (5-6 porsjoner)
600 g ananas i biter (jeg brukte 1 ananas)
50 g sukker + 1/2 dl vann
Slik gjør du:
1. Skjær frisk ananas i biter.
2. Sett på vannkokeren og hell en halv dl vann over 50 g sukker. Rør til alt er oppløst.
3. Ha ananasbiter og sukkerlake i en blender. Kjør til alt er glatt.
4. Hell blandingen i en pose. Legg posen på en fjøl eller lignende. Legg i fryseren i 2-3 timer.
5. Brekk av biter og legg i en beholder. Kjør sammen til en glatt «krem».
6. Serveres i kalde glass.