Enkel ananas-is

Enkel ananas-is

Pinse står for døra og det skal bli varmt og godt i store deler av landet. Det fortjener noe friskt og godt. Desserten tar kanskje ikke mer enn ti minutter å lage. Hell den i en pose og putt den i fryseren, og du har du noe godt i vente i flere dager fremover.

Min enkle ananas-is er laget med most ananas og litt sukker, thats it. Den er ikke like glatt som en sorbet, ikke så kornete som en granite, men noe der i mellom. Den kan minne om soft-is i konsistens, men isen har tekstur. Det syntes jeg bare er godt.

For, dette er jo i bunn og grunn bare en ananas som er blitt gjort om til frossen dessert. Den skjæres i biter, moses i en blender, blandes med litt sukkerlake, så legges den i flatt i en fryser. Brekk av biter og kjør sammen med en stavmikser og server i kalde glass når du måtte ønske.

Fikk du lyst til å lage granite? Jeg har både en med sitron og en med rabarbra

For å få frem den gode ananassmaken, og for å få en fin konsistens, bruker jeg litt sukkerlake. Det er valgfritt, men gjør den til mer til dessert etter min mening. Laken lages enkelt ved å veie opp 50 gram sukker og blande med 1/2 dl kokende vann. Røres til sukkeret er oppløst. Du kan godt tilsette litt sitron- eller limesaft også, men det hadde ikke jeg.

Enkel ananas-is (5-6 porsjoner)
600 g ananas i biter (jeg brukte 1 ananas)
50 g sukker + 1/2 dl vann

Slik gjør du:
1. Skjær frisk ananas i biter.
2. Sett på vannkokeren og hell en halv dl vann over 50 g sukker. Rør til alt er oppløst.
3. Ha ananasbiter og sukkerlake i en blender. Kjør til alt er glatt.
4. Hell blandingen i en pose. Legg posen på en fjøl eller lignende. Legg i fryseren i 2-3 timer.
5. Brekk av biter og legg i en beholder. Kjør sammen til en glatt «krem».
6. Serveres i kalde glass.

Ananas, litt sukker og vann…er at du trenger
Ha ananasbiter i blenderen og hell i sukkerlaken
Hell blandingen i en pose
Enklere å få til om du putter den i et litermål
Legg posen flatt og sett på en klemme i enden. Frys i 2-3 timer.
Knekk av biter og kjør opp med en stavmikser
Den skal ha konsistens som en fyldig krem
Nydelig godt!
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Halvgrove pestosnurr..

Sommer og varme er synonymt med lite matlyst...

Sitronboller

Sitronboller! Bare fordi jeg har tyta øra dine...

Skolebrød - mini

Hver siste fredag før skoleslutt har det blitt...

Formkake med rabarbr..

Flere har spurt etter en formkake som kan...

Pizza og pavlova lag..

Reklame. Hurra! Wilfa har kommet med en ny...