Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Enkel ananas-is

Pinse står for døra og det skal bli varmt og godt i store deler av landet. Det fortjener noe friskt og godt. Desserten tar kanskje ikke mer enn ti minutter å lage. Hell den i en pose og putt den i fryseren, og du har du noe godt i vente i flere dager fremover.

Min enkle ananas-is er laget med most ananas og litt sukker, thats it. Den er ikke like glatt som en sorbet, ikke så kornete som en granite, men noe der i mellom. Den kan minne om soft-is i konsistens, men isen har tekstur. Det syntes jeg bare er godt.

For, dette er jo i bunn og grunn bare en ananas som er blitt gjort om til frossen dessert. Den skjæres i biter, moses i en blender, blandes med litt sukkerlake, så legges den i flatt i en fryser. Brekk av biter og kjør sammen med en stavmikser og server i kalde glass når du måtte ønske.

Fikk du lyst til å lage granite? Jeg har både en med sitron og en med rabarbra

For å få frem den gode ananassmaken, og for å få en fin konsistens, bruker jeg litt sukkerlake. Det er valgfritt, men gjør den til mer til dessert etter min mening. Laken lages enkelt ved å veie opp 50 gram sukker og blande med 1/2 dl kokende vann. Røres til sukkeret er oppløst. Du kan godt tilsette litt sitron- eller limesaft også, men det hadde ikke jeg.

Enkel ananas-is (5-6 porsjoner)
600 g ananas i biter (jeg brukte 1 ananas)
50 g sukker + 1/2 dl vann

Slik gjør du:
1. Skjær frisk ananas i biter.
2. Sett på vannkokeren og hell en halv dl vann over 50 g sukker. Rør til alt er oppløst.
3. Ha ananasbiter og sukkerlake i en blender. Kjør til alt er glatt.
4. Hell blandingen i en pose. Legg posen på en fjøl eller lignende. Legg i fryseren i 2-3 timer.
5. Brekk av biter og legg i en beholder. Kjør sammen til en glatt «krem».
6. Serveres i kalde glass.

Ananas, litt sukker og vann…er at du trenger
Ha ananasbiter i blenderen og hell i sukkerlaken
Hell blandingen i en pose
Enklere å få til om du putter den i et litermål
Legg posen flatt og sett på en klemme i enden. Frys i 2-3 timer.
Knekk av biter og kjør opp med en stavmikser
Den skal ha konsistens som en fyldig krem
Nydelig godt!
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...