Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Epleterter fylt med vaniljekrem

Epleterter fylt med vaniljekrem

Picture

…servert med lun karamellsaus

Vi vasser i deilige, norske epler, både i hage og butikk. Denne desserten består av møre epler og myk vaniljekrem servert med en lun karamellsaus. Bunnen er et sprøtt mørdeigsskall. En fantastisk deilig epledessert. Smakene får deg til å himle med øynene!
Mørdeig og vaniljekrem
Begynn med å lage en søt mørdeig. Kok så en vaniljekrem.

Jeg har brukt noen tartelettformer som er 10 cm i diameter til disse kakene. Sandkakeformer kan også benyttes. 

La mørdeigen hvile en times tid før du kjevler ut og kler formene med deigen. Deigen skal være ca. 2-3 mm i tykkelse.  Klem deigen ut i formene og prikk med en gaffel i midten. Stek på 190 grader til de er gylne. Avkjøl. 

Sukkerlake til eplene
Kok opp 2 dl sukker og 2 dl vann. Kok inn til halve væskemengden er redusert. Skrell så mange epler du trenger (beregn ca. et halvt eple per terte) og skjær fine båter på ca. 1/2 cm. I denne laken kan du putte mye godt, for eksempel kanel, vaniljestang, stjerneanis, skall av sitron eller appelsin. Tilsett noen dråper sitronsaft for å forhindre at de blir brune. Kok eplebitene ca. ett minutt. De skal ikke være gjennomkokte, kun lett mørnet. Ta eplebåtene ut av kjelen og legg de på et tørkepapir. 

Karamellsaus
75 g brunt sukker (hva du måtte ha)
15 g smør
2 ss fløte

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok til det får saus-konsistens (ca. 5 minutter).

Montering
Ha et tynt lag avkjølt vaniljekrem i paiskallet (dersom du ønsker kan du halvblande vaniljekremen med pisket kremfløte). Legg på eplebåtene i et fint mønster. Anrett på tallerken og hell over lun karamellsaus.

Oh, my – såååå godt!

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Anne-Line Gjerdrum
    Svar
    Skrevet på02:27, 16. juli 2015

    Dette ser nydelig ut, men blir denne oppskriften bare til tre kaker? Jeg fant ingenting om ant stk. i oppskriften.
    Mvh
    Anne-Line

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:26, 16. juli 2015

      Hei Anne-Line! Denne oppskriften gir mange terter, her kan du nesten bestemme selv hvor mange du vil lage. Mørdeigsoppskriften gir deg 10-15 stk vil jeg tro.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...