
Fransk sjokoladekake med høstløv til å spise opp
En ekte konfekt-sjokoladekake for alle dere som elsker gode kaker laget med masse sjokolade! Dette er en personlig favoritt. Den er deilig og myk i midten og egner seg godt til dessert, servert med bærsaus, is, krem eller vaniljesaus. Eller om du bare vil ha noe ekstra godt til kaffen? Har du lagd den èn gang, tør jeg vedde på at du kommer til å lage denne kaka igjen, og igjen og igjen…så god er den!
|
Fransk sjokoladekake
150g smør Smelt smøret og brekk sjokoladen i det smeltede smøret. Rør til sjokoladen har smeltet. Pisk eggedosis av melis og egg. Rør forsiktig inn siktet mel og vaniljesukker. Rør inn smeltet sjokoladesmør. Helles i en smurt springform (22 cm) og stekes på 180 grader i ca. 25 minutter. Kaken vi da virke litt «rå» i midten, noe den skal være! (Om du vil ha den «fast» steker du den bare noe lenger) Glasur: 100 g smeltet kokesjokolade tilsatt 2 ss smør PS. Denne kaka har ikke bakepulver. Den skal være litt kompakt, men pass på at du ikke slår ut all lufta av eggedosisen når du rører inn smør og sjokolade. Ikke rør for mye! Husk også at du får en fin og porøs eggedosis av å bruke romtempererte egg. |