Granola

Granola

Knasende god granola med få ingredienser

Granola laget med havregryn, mandler, olje, litt honning og rosiner. Superenkelt og supergodt.

Frø og korn og knas kan varieres, og som jeg alltid sier – bruk det du liker best. Rosiner kan byttes ut med alt annet av tørket frukt som for eksempel aprikos, bananer, gojibær, svisker eller tranebær. Selv er jeg svak for kokos og tilsatte et par skjeer. Har du behov for en miks av frø eller korn, bruk det. Har ført opp kanel og vaniljesukker som valgfritt. Honningmengde er selvfølgelig også mulig å justere. Jo mer søtt, jo mer klumpete granola. 3 ss honning er ikke mye, den henger ikke sammen i store klumper. ​

Hvorfor jeg putter blandingen i ovnen? Når nøtter og frø/ korn og havregryn blir ristet (utsettes for høy varme) frigjøres noen eventyrlige smaker. Du får meg aldri til å spise en granola som ikke er ristet (men husk for all del at den tørkede frukten IKKE skal inn i ovnen. Den skal tilsettes etter at blandingen er avkjølt.)

Granola
1 liter havregryn
200 g hakkede mandler eller nøtter
1 dl kokosolje eller rapsolje/ annen nøytral olje
3-6 ss (flytende) honning
100 g -200 g rosiner eller annen tørket fruktvalgfritt:
3-6 ss revet kokos (kokosmasse)
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
en klype salt

Slik gjør du:
1. Hakk mandler/ nøtter.
2. Vei opp havregryn + evt kokos, kanel, vaniljesukker og salt
3. Bland alt godt sammen og fordel utover en plate.
4. Sett platen i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl før rosiner eller annen tørket frukt tilsettes.

Varm kokosolje/ evt vei opp nøytral olje, bland det tørre og hakk mandler. Bland alt i en bolle, ha i ønsket mengde honning og spre på en bakeplate. Rist i ovnen 180-200 grader i 10-15 minutter. Avkjøl før rosiner tilsettes.
Bilde
Krukken med granola blir raskt tom her i huset. Denne varianten krever få ingredienser og er rask å lage. Supergodt!
4 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på09:28, 1. februar 2017

    Knallgodt! Spesielt godt med honning fra egne kuber i hagen 😉
    Dette kan jo fint inngå i tilslørte bondepiker, som bunn i fromasj-/ostekake m.m…. Mer mat med honning, Elin!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:33, 1. februar 2017

      Fy søren så heldig du er Findus! Egne kuber! Helt enig med deg, denne granolaen ble veldig delikat på smak – ypperlig til desserter. Mer mat med honning er notert.

  • Helene
    Svar
    Skrevet på15:49, 26. september 2021

    Jeg ble usikker, er det 2 oppskrifter? Eller skal korn/nøtteblanding i ovn 2 ganger, først uten og så med olje/honning og tørket frukt?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på11:59, 27. september 2021

      Nei. Tørket frukt tilsettes etter at det har vært i ovnen.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Spøkelser og hekseh..

Halloween er få dager unna og har du...

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...