Grove kuvertbrød, flettet

Grove kuvertbrød, flettet

Jeg baker til ny bok om dagen (en bakebok for barn som kommer til høsten) og tester ut litt forskjellige grove deiger. Her har du en deig som er 41% grov, som jeg bakte noen kuvertbrød av. Passer fint til for eksempel suppe (metter godt). Om den havner i boka er en annen sak….

De er ikke så store (ca. 70 gram per emne) vil du ha dem større er det fritt frem! For å gjøre kuvertbrødene litt mer morsomme har jeg flettet deigen. Det er ikke vanskelig, men det kan hende du må øve litt. Bare start på nytt om du ikke får det til, la deigen hvile litt mellom hver gang du prøver.

Deigen jeg har brukt her er den samme som til disse hornene men brukt litt mindre vann. Tilsett 1/2 dl til om du syntes deigen er fast.

Kuvertbrød (ca. 20 stk)
500 g hvetemel
350 g sammalt hvete fin eller fullkornsmel (Jeg bruker fiberbakst med 13% protein)
6.5 dl vann
25 -30 g fersk gjær
15 g salt

Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter.
2. Tilsett salt. Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene.
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken.
4. Ta litt olje på fingrene eller bruk litt mel og del deigen opp i 20 biter på ca. 70 gram. Trill til boller.
5. Trill til lange pølser. Følg instruksjoner på bildene lenger ned for å forme.
6. Etterhev i ca. 30 minutter til 1 time. (avhenger av hvor varmt det er i rommet). Sett ovnen på 280 grader varmluft, legg en liten langpanne i bunnen av ovnen.
7. Sett bakeplaten på nest nederste rille i ovnen. Kast litt kokende vann i langpanna i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader.
8. Stek i ca. 10-13 minutter.
9. Avkjøl på rist.

del opp deigen i biter på ca. 70 gram
Rull deigemnet ut til en lang pølse. Form den som på bildet.
Dra deigen gjennom løkken.
Vri nederste del av løkken og dytt deigen i hullet.
Sånn ser den ut ferdig.
Spray eller pensle på vann under etterhevingen, sånn at deigen ikke tørker ut. Stek som anvist i fremgangsmåten.
Mettende og dekorative kuvertbrød, passer fint å servere til suppa.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...