Din handlekurv er nå tom!
Grove kuvertbrød, flettet
Jeg baker til ny bok om dagen (en bakebok for barn som kommer til høsten) og tester ut litt forskjellige grove deiger. Her har du en deig som er 41% grov, som jeg bakte noen kuvertbrød av. Passer fint til for eksempel suppe (metter godt). Om den havner i boka er en annen sak….
De er ikke så store (ca. 70 gram per emne) vil du ha dem større er det fritt frem! For å gjøre kuvertbrødene litt mer morsomme har jeg flettet deigen. Det er ikke vanskelig, men det kan hende du må øve litt. Bare start på nytt om du ikke får det til, la deigen hvile litt mellom hver gang du prøver.
Deigen jeg har brukt her er den samme som til disse hornene men brukt litt mindre vann. Tilsett 1/2 dl til om du syntes deigen er fast.
Kuvertbrød (ca. 20 stk)
500 g hvetemel
350 g sammalt hvete fin eller fullkornsmel (Jeg bruker fiberbakst med 13% protein)
6.5 dl vann
25 -30 g fersk gjær
15 g salt
Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter.
2. Tilsett salt. Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene.
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken.
4. Ta litt olje på fingrene eller bruk litt mel og del deigen opp i 20 biter på ca. 70 gram. Trill til boller.
5. Trill til lange pølser. Følg instruksjoner på bildene lenger ned for å forme.
6. Etterhev i ca. 30 minutter til 1 time. (avhenger av hvor varmt det er i rommet). Sett ovnen på 280 grader varmluft, legg en liten langpanne i bunnen av ovnen.
7. Sett bakeplaten på nest nederste rille i ovnen. Kast litt kokende vann i langpanna i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader.
8. Stek i ca. 10-13 minutter.
9. Avkjøl på rist.
Thu Østtun
Lager disse som rundstykker og de blir veldig gode. Klissete deig. Får ikke til glutentesten, men følger eltetiden så det går bra likevel. Blir en oppskrift jeg lagrer😊
Elin Krem.no
Klissete deig er ok! Bare ta litt olje på hendene om det blir problemer med å trille de ut 🙂