Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Grove kuvertbrød, flettet

Grove kuvertbrød, flettet

Jeg baker til ny bok om dagen (en bakebok for barn som kommer til høsten) og tester ut litt forskjellige grove deiger. Her har du en deig som er 41% grov, som jeg bakte noen kuvertbrød av. Passer fint til for eksempel suppe (metter godt). Om den havner i boka er en annen sak….

De er ikke så store (ca. 70 gram per emne) vil du ha dem større er det fritt frem! For å gjøre kuvertbrødene litt mer morsomme har jeg flettet deigen. Det er ikke vanskelig, men det kan hende du må øve litt. Bare start på nytt om du ikke får det til, la deigen hvile litt mellom hver gang du prøver.

Deigen jeg har brukt her er den samme som til disse hornene men brukt litt mindre vann. Tilsett 1/2 dl til om du syntes deigen er fast.

Kuvertbrød (ca. 20 stk)
500 g hvetemel
350 g sammalt hvete fin eller fullkornsmel (Jeg bruker fiberbakst med 13% protein)
6.5 dl vann
25 -30 g fersk gjær
15 g salt

Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter.
2. Tilsett salt. Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene.
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken.
4. Ta litt olje på fingrene eller bruk litt mel og del deigen opp i 20 biter på ca. 70 gram. Trill til boller.
5. Trill til lange pølser. Følg instruksjoner på bildene lenger ned for å forme.
6. Etterhev i ca. 30 minutter til 1 time. (avhenger av hvor varmt det er i rommet). Sett ovnen på 280 grader varmluft, legg en liten langpanne i bunnen av ovnen.
7. Sett bakeplaten på nest nederste rille i ovnen. Kast litt kokende vann i langpanna i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader.
8. Stek i ca. 10-13 minutter.
9. Avkjøl på rist.

del opp deigen i biter på ca. 70 gram
Rull deigemnet ut til en lang pølse. Form den som på bildet.
Dra deigen gjennom løkken.
Vri nederste del av løkken og dytt deigen i hullet.
Sånn ser den ut ferdig.
Spray eller pensle på vann under etterhevingen, sånn at deigen ikke tørker ut. Stek som anvist i fremgangsmåten.
Mettende og dekorative kuvertbrød, passer fint å servere til suppa.
5 based on 1 reviews
2 Kommentarer
  • Thu Østtun
    Svar
    Skrevet på21:36, 9. mai 2024

    Lager disse som rundstykker og de blir veldig gode. Klissete deig. Får ikke til glutentesten, men følger eltetiden så det går bra likevel. Blir en oppskrift jeg lagrer😊

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...