Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Halvgrove horn

Nytt år – nye matbokser å fylle. Jeg har bakt noen halvgrove horn på en litt annerledes måte, til glede for deg som syntes det er noe herk å kjevle den runde, streve deigen som alltid krymper når du deler den opp.

Jeg begynte nemlig året med å lage noen fylte horn, som gikk rett i dass. Det er rett og slett SÅ vanskelig å rulle sammen disse hornene med fyll, derfor blåser jeg i det og sier – lag snurrer! Mye lettere, enten det er pizzasnurrer eller pestosnurrer

Det jeg lærte av å knote med de fylte hornene var å lage horn på en annen måte. Jeg begynte å tenke etter hvordan man lager horn i bakeriet jeg jobbet i. Hvorfor kjevle denne deigen rund og dele opp? Helt unødvendig!

Lag deigen til boller, klem flate og rull sammen – trill sammen til en pølse som er spiss i begge ender, og DER har du hornet ferdig. Jeg har dyppet hornene i havregryn, du kan gjerne droppe det eller ha på valmue- eller sesamfrø.

Disse hornene blir myke. Det er fordi det er fett i deigen. Vil du ha dem mer sprø og harde, dropp fettet!

Halvgrove horn (20 stk)
500 g hvetemel
350 g sammalt hvete fin eller fullkornsmel (Jeg bruker fiberbakst med 13% protein)
7 dl vann
25 g fersk gjær
15 g salt
50 g smør eller olje

Evt havregryn

Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter.
2. Tilsett salt og fett.  Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene.
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken.
4. Ta litt olje på fingrene eller bruk litt mel og del deigen opp i 20 biter på ca. 80 gram. Trill til boller.
5. Slå opp, eller bare rull til pølser som er litt spisse i hver ende.
6. Fukt litt tørkepapir og legg på en tallerken. Rull deigpølsen på papiret, før du dypper i en skål med for eksempel havregryn. Du kan bruke valmue- eller sesamfrø også.
5. Etterhev i ca. 30 -45 minutter. Sett ovnen på 280 grader, legg en liten langpanne i bunnen av ovnen.
8. Sett bakeplaten på nest nederste rille i ovnen. Kast litt kokende vann i langpanna i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader.
9. Stek i ca. 10-12 minutter.
10. Avkjøl på rist.

Denne deigen er litt grov, noe som gjør det vanskeligere å ta glutentest, men dette gikk fint!
Del deigen i 20 biter på ca. 80 g
Trill til boller.
Klem bolla flat, rull/klem sammen og trill til en pølse som er spiss i endene.
Glemte å ta bilde av at jeg ruller denne først på et fuktig tørkepapir, så over i en bolle med havregryn. Legg på plate med skjøten under (om du klarer).
Etterheves i en times tid på benken.
Luftige, myke og gode. Kan godt fryses.
5 based on 1 reviews
1Kommentar
  • Gunn
    Svar
    Skrevet på21:46, 10. januar 2024

    Så bra👍. Godt å slippe kjevling og super oppskrift.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...