Halvgrove horn

Halvgrove horn

Nytt år – nye matbokser å fylle. Jeg har bakt noen halvgrove horn på en litt annerledes måte, til glede for deg som syntes det er noe herk å kjevle den runde, streve deigen som alltid krymper når du deler den opp.

Jeg begynte nemlig året med å lage noen fylte horn, som gikk rett i dass. Det er rett og slett SÅ vanskelig å rulle sammen disse hornene med fyll, derfor blåser jeg i det og sier – lag snurrer! Mye lettere, enten det er pizzasnurrer eller pestosnurrer

Det jeg lærte av å knote med de fylte hornene var å lage horn på en annen måte. Jeg begynte å tenke etter hvordan man lager horn i bakeriet jeg jobbet i. Hvorfor kjevle denne deigen rund og dele opp? Helt unødvendig!

Lag deigen til boller, klem flate og rull sammen – trill sammen til en pølse som er spiss i begge ender, og DER har du hornet ferdig. Jeg har dyppet hornene i havregryn, du kan gjerne droppe det eller ha på valmue- eller sesamfrø.

Disse hornene blir myke. Det er fordi det er fett i deigen. Vil du ha dem mer sprø og harde, dropp fettet!

Halvgrove horn (20 stk)
500 g hvetemel
350 g sammalt hvete fin eller fullkornsmel (Jeg bruker fiberbakst med 13% protein)
7 dl vann
25 g fersk gjær
15 g salt
50 g smør eller olje

Evt havregryn

Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter.
2. Tilsett salt og fett.  Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene.
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken.
4. Ta litt olje på fingrene eller bruk litt mel og del deigen opp i 20 biter på ca. 80 gram. Trill til boller.
5. Slå opp, eller bare rull til pølser som er litt spisse i hver ende.
6. Fukt litt tørkepapir og legg på en tallerken. Rull deigpølsen på papiret, før du dypper i en skål med for eksempel havregryn. Du kan bruke valmue- eller sesamfrø også.
5. Etterhev i ca. 30 -45 minutter. Sett ovnen på 280 grader, legg en liten langpanne i bunnen av ovnen.
8. Sett bakeplaten på nest nederste rille i ovnen. Kast litt kokende vann i langpanna i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader.
9. Stek i ca. 10-12 minutter.
10. Avkjøl på rist.

Denne deigen er litt grov, noe som gjør det vanskeligere å ta glutentest, men dette gikk fint!
Del deigen i 20 biter på ca. 80 g
Trill til boller.
Klem bolla flat, rull/klem sammen og trill til en pølse som er spiss i endene.
Glemte å ta bilde av at jeg ruller denne først på et fuktig tørkepapir, så over i en bolle med havregryn. Legg på plate med skjøten under (om du klarer).
Etterheves i en times tid på benken.
Luftige, myke og gode. Kan godt fryses.
5 based on 1 reviews
1Kommentar
  • Gunn
    Svar
    Skrevet på21:46, 10. januar 2024

    Så bra👍. Godt å slippe kjevling og super oppskrift.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...

Donuts

Her er den! Min versjon av donuts, som...

Krembollekake

Søndag er det fastelavn OG morsdag! Av den...