Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Grove rundstykker

Grove rundstykker hentet frem fra ukeblad-arkivet. Jeg er akkurat ferdig med en bok, men er allerede i gang med en ny. Tiden strekker ikke helt til, derfor ble det å hente frem en oppskrift jeg lagde for et ukeblad for noen år siden.

Deigen trenger tid – vil du at det skal gå raskere, tilsett mer gjær. Grunnen til at jeg bruker så lite gjær er fordi deigen utvikler god smak over tid.

Vil du heller lage fine rundstykker?

Deigen kan være litt klissete å jobbe med, men det gir bare ekstra saftige og gode rundstykker.

Grove rundstykker (12-14 stk)
3.5 dl vann + 0.5 dl (bruk gjerne kald/ romtemperert væske)
250 g hvetemel
125 g sammalt hvete fint
125 g sammalt hvete grovt
10 g gjær
25 g smør/ margarin
2.5 ts salt

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, bortsett fra salt, smør og 0.5 dl vann.
2. Elt deigen i ca. 5-6 min på lav hastighet.
3. Tilsett 0.5 dl vann, smør/margarin (romtemperert eller kaldt) og salt.
4. Elt deigen i 6-7 min. Sett opp farten og elt i ca. 3-4 min til deigen slipper bollen.
5. Pakk bollen inn i plast og la stå på benken i ca. 1.5 t.
6. Ta litt olje/ mel på fingrene og del deigen opp i 12-14 biter (ca. 75 gram). Rull boller og sett på plate.
7. Etterhev ca. 45 min. – 1 t. Spray eller pensle med vann.
8. Stekes litt ned i ovnen på 240° (varmluft) i 12-15 min. Avkjøles på rist.


Etter at deigen har hvilt, del den opp i biter på ca. 70-75gram
Trill til rundstykker og sett på plate
La etterheve
Spray eller pensle på litt vann før steking
Ferdig!
Fine å bake til fryseren også..

5 based on 2 reviews
3 Kommentarer
  • Kathrine
    Svar
    Skrevet på19:41, 21. juli 2023

    Takk for oppskrift, ble knallgode!

  • Eirin Aaen
    Svar
    Skrevet på13:46, 12. oktober 2024

    Er det fersk eller tørrgjær?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...