Grove rundstykker

Grove rundstykker

Grove rundstykker hentet frem fra ukeblad-arkivet. Jeg er akkurat ferdig med en bok, men er allerede i gang med en ny. Tiden strekker ikke helt til, derfor ble det å hente frem en oppskrift jeg lagde for et ukeblad for noen år siden.

Deigen trenger tid – vil du at det skal gå raskere, tilsett mer gjær. Grunnen til at jeg bruker så lite gjær er fordi deigen utvikler god smak over tid.

Vil du heller lage fine rundstykker?

Deigen kan være litt klissete å jobbe med, men det gir bare ekstra saftige og gode rundstykker.

Grove rundstykker (12-14 stk)
3.5 dl vann + 0.5 dl (bruk gjerne kald/ romtemperert væske)
250 g hvetemel
125 g sammalt hvete fint
125 g sammalt hvete grovt
10 g gjær
25 g smør/ margarin
2.5 ts salt

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, bortsett fra salt, smør og 0.5 dl vann.
2. Elt deigen i ca. 5-6 min på lav hastighet.
3. Tilsett 0.5 dl vann, smør/margarin (romtemperert eller kaldt) og salt.
4. Elt deigen i 6-7 min. Sett opp farten og elt i ca. 3-4 min til deigen slipper bollen.
5. Pakk bollen inn i plast og la stå på benken i ca. 1.5 t.
6. Ta litt olje/ mel på fingrene og del deigen opp i 12-14 biter (ca. 75 gram). Rull boller og sett på plate.
7. Etterhev ca. 45 min. – 1 t. Spray eller pensle med vann.
8. Stekes litt ned i ovnen på 240° (varmluft) i 12-15 min. Avkjøles på rist.


Etter at deigen har hvilt, del den opp i biter på ca. 70-75gram
Trill til rundstykker og sett på plate
La etterheve
Spray eller pensle på litt vann før steking
Ferdig!
Fine å bake til fryseren også..
5 based on 1 reviews
1Kommentar
  • Kathrine
    Svar
    Skrevet på19:41, 21. juli 2023

    Takk for oppskrift, ble knallgode!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...

Donuts

Her er den! Min versjon av donuts, som...

Krembollekake

Søndag er det fastelavn OG morsdag! Av den...