Halvgrove rundstykker til morsdag og valentines

Halvgrove rundstykker til morsdag og valentines

Bilde

Hjertevarme smågrove rundstykker

Til helgen skal vi feire morsdag, og tirsdag vil mange overraske sin kjære på valentinsdagen. Jeg har bakt noen gode rundstykker til frokosten, enten det er til mamma, bestemor, kjæreste eller venn. 
Denne så du første gang laget som små rundstykker i en langpanne. Siden de ble så vellykka har jeg brukt oppskriften på nytt. 
Halvgrove rundstykker 
7 dl kaldt vann
750 – 850 g hvetemel
250 g sammalt hvete fint
25 g gjær
15 g salt
4 ss olje
1 ss sukker
1 egg
(egg og sukker kan sløyfes!)

Slik gjør du:
1. Bland alt i en bakemaskin (med krok), tilsett kald væske. Husk at du alltid kan justerere deigen ved å tilsette mer væske, ikke mer mel. 
2. Alt blandes først sammen (til du har en deig) og eltes deretter godt, opp i mot maks fart i 7-10 minutter. 
3. Deigen settes på benken (eller i kjøleskap om du vil vente lenger med å bake den ut) (Pakk bakebollen inn i en pose).
4. Når deigen har hevet til dobbel størrelse  (1-2 timer på benken) deles den opp ca. 60 grams store deigemner.
5. Trill til runde kuler. 
6. Settes på en bakeplate kledd med bakepapir. La heve under et klede (eller helst plast) en time – halvannen. Klipp ut et hjerte av en plastpose. Pensle eller spray på vann på rundstykkene. 
7. Legg hjertet på som en sjablong og dryss mel over (jeg brukte rugmel – bruk det du har) 
8.  Sett inn nederst i ovnen på 280 grader. Hell en halv kopp med vann i bunnen av ovnen. Skru umiddelbart ned ovnen til 240 grader og stek i ca. 10-15 minutter (de skal ha farge under) .

Les mine 12 tips til å lykkes med gjærdeig her

Bilde

Bilde

Klipp ut et hjerte av plast (du kan også klippe det ut av et papirark). Ha litt mel i en tesikt eller lignende og dryss over rundstykkene når de er ferdig hevet. 

Husk å fukte (enten spraye på vann eller pensle det på) deigemnene før du drysser melet over. 

Bilde

Målet var å få noen sprø rundstykker. Derfor har jeg kjørt temperaturen opp og kastet vann inn i ovnen når de ble satt inn, men det gikk ikke helt. De ble ikke sprø. Men, gode, da! 
Bilde

Jeg syntes rundstykkene blir aller best når de får 5-10 minutter i varmluft – rett fra fryseren. Da blir de som ferske! 
Bilde

Hjertevarm frokost er servert!
1Kommentar
  • Solfrid
    Svar
    Skrevet på21:50, 8. februar 2017

    Søte rundstykker 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits