Havrekjeks

Havrekjeks

Picture

Knasende sprø havrekjeks proppa med grovt mel og havre

Hjemmelaget havrekjeks med masse mat. Passer som et lite mellommåltid, som turmat eller til ost og kjeks. Kjempegode!
Super-enkelt, sprøtt og godt. Er du litt småsulten er disse perfekte å dytte innpå.

Når du først har alle ingrediensene tilgjengelig tar det bare noen få minutter å røre denne deigen sammen. Så trenger den å hvile et par timer. Det er den verd. Disse havrekjeksene ble så mye bedre enn jeg hadde forventet (skeptisk i utgangspunktet, ja..)

Havrekjeks
135 g sammalt hvete fint
150 g havregryn (jeg brukte steel cut fra den sorte havre)
100 g smør
2 ss honning
2 ss brunt sukker (kan sløyfes)
1/2 ts salt
1 ts natron
1 egg

Slik gjør du:
1. Bland sammen alle tørre ingredienser (bruker du hele havregryn kan du kjøre de litt i en foodprocessor om du har for å gjøre flakene mindre)
2. Smelt smør og honning.
3. Rør det bløte med det tørre og ha i egget. 
4. Bland sammen til en deig – bruk gjerne hendene når du jobber.
5. Form deigen til en pølse og legg i kjøleskap et par timer. 
6. Skjær av skiver på 0.3 cm og legg på en bakeplate kledd med bakepapir. Klem kjeksen litt ned for å få dem flatere. Stek på 180 grader i 10 minutter. Er deigen din smulete? Prøv å trille kuler av den og legg på plate (klem flate med hånden)
7. Oppbevares i en tett boks. 

Picture

Picture

Deigen røres sammen på 1-2-3. Rull den til en pølse og pakk inn i plast. La den ligge i kjøleskapet et par timer. 
Picture

Skjær av skiver på ca. 1/2 cm og stek på 180 grader i 10 minutter. 
Picture

Gode å spise både til frokost, lunsj og kvelds. 
7 Kommentarer
  • Anne
    Svar
    Skrevet på14:26, 16. januar 2018

    Hei Elin, skal disse kjeksene være litt myke i konsistensen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:53, 16. januar 2018

      Nei, mine ble smulete, men ganske sprø.

      • Anne
        Svar
        Skrevet på15:33, 16. januar 2018

        Ok, da har kanskje mine være litt for tykke. Skal prøve igjen. De var nydelige på smaken, ingenting å si på den, de gikk ned på høykant!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:37, 16. januar 2018

      Ja, mine var også litt tykke, så jeg klemte de litt ned. Stek heller litt lenger om det trengs. Så bra å høre at de falt i smak!

  • Skrevet på11:28, 18. januar 2018

    Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂

  • Merete Ueland
    Svar
    Skrevet på12:23, 29. januar 2019

    Hei 😄 Hvor mange blir det ca ?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:58, 29. januar 2019

      ca. 15 stk vil jeg tro, kommer an på størrelse.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits