Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Havrescones

Havrescones

Havrescones – hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby, som jeg lagde for et par år siden.

Scones er lettvint og enkelt fordi du baker med bakepulver. Havrescones er en variant som har litt mat i seg, men ønsker du å bake typiske engelske scones til en Afternoon tea har jeg en du kan bruke her.

Jeg baker i ett kjør for å komme i mål med et bokprosjekt, derfor har det blitt litt oppskrifter fra arkivet den siste tiden. Dessverre ikke et eneste trinn for trinn bilde i dette innlegget, men dette er en variant av DENNE oppskriften, som er litt mer voksen (med tranebær og nøtter) Tinn for trinn-bilder finner du der!

Havrescones (ca. 16 stk)
250 g hvetemel
120 g havremel (kjør havregryn i en foodprocessor)
1 spiseskje bakepulver
75 g smør eller margarin
2 dl h-melk (eller annen væske)
1 egg
35 g sukker
1/2 ts salt
ca. 100 g rosiner eller annen tørket frukt

Slik gjør du:
1. Vei opp alle de tørre ingrediensene og smør/ margarin i en bakebolle.
2. Bland egget med melken og hell i den tørre blandingen. Bland det sammen med fingrene (eller bruk en bakemaskin) slik at du får en deig. Tilsett rosiner.
4. Bruk godt med mel på bordet og klem deigen ut så den er ca. 2-3 cm tykk. Dypp en deigskrape elle en kniv i mel og del opp i firkanter. Du bør få mellom 15-18 stk.
5. Legg deigbitene på brett med bakepapir.
6. Stekes på 210 grader over/ undervarme eller 200 grader i varmluft, midt i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl på rist. Spises lune.

Tips. Scones som ikke spises opp bør fryses. Tines på benken og brøsjes opp i ovnen på ca. 120 grader i 3-4 minutter, eller i en brødrister.



5 based on 2 reviews
4 Kommentarer
  • May Britt
    Svar
    Skrevet på09:09, 13. mars 2024

    Kan jeg bytte ut hvetemelet med maizenna/potetmel for å få de glutenfrie?

  • Laila Anna Maria
    Svar
    Skrevet på01:08, 12. oktober 2024

    Smeltet smør i melken, vel, ikke i det tørre først?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...