Din handlekurv er nå tom!
Havrescones
Havrescones – hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby, som jeg lagde for et par år siden.
Scones er lettvint og enkelt fordi du baker med bakepulver. Havrescones er en variant som har litt mat i seg, men ønsker du å bake typiske engelske scones til en Afternoon tea har jeg en du kan bruke her.
Jeg baker i ett kjør for å komme i mål med et bokprosjekt, derfor har det blitt litt oppskrifter fra arkivet den siste tiden. Dessverre ikke et eneste trinn for trinn bilde i dette innlegget, men dette er en variant av DENNE oppskriften, som er litt mer voksen (med tranebær og nøtter) Tinn for trinn-bilder finner du der!
Havrescones (ca. 16 stk)
250 g hvetemel
120 g havremel (kjør havregryn i en foodprocessor)
1 spiseskje bakepulver
75 g smør eller margarin
2 dl h-melk (eller annen væske)
1 egg
35 g sukker
1/2 ts salt
ca. 100 g rosiner eller annen tørket frukt
Slik gjør du:
1. Vei opp alle de tørre ingrediensene og smør/ margarin i en bakebolle.
2. Bland egget med melken og hell i den tørre blandingen. Bland det sammen med fingrene (eller bruk en bakemaskin) slik at du får en deig. Tilsett rosiner.
4. Bruk godt med mel på bordet og klem deigen ut så den er ca. 2-3 cm tykk. Dypp en deigskrape elle en kniv i mel og del opp i firkanter. Du bør få mellom 15-18 stk.
5. Legg deigbitene på brett med bakepapir.
6. Stekes på 210 grader over/ undervarme eller 200 grader i varmluft, midt i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl på rist. Spises lune.
Tips. Scones som ikke spises opp bør fryses. Tines på benken og brøsjes opp i ovnen på ca. 120 grader i 3-4 minutter, eller i en brødrister.
May Britt
Kan jeg bytte ut hvetemelet med maizenna/potetmel for å få de glutenfrie?
Elin Krem.no
Nei. Du kan prøve å bruke glutenfritt mel.
Laila Anna Maria
Smeltet smør i melken, vel, ikke i det tørre først?
Elin Krem.no
Jeg pleier ikke å gjøre det sånn, smuldrer det sammen med fingrene.