Din handlekurv er nå tom!
Hvetestang med Kvikk Lunsj
Hvetebakst til påskekosen
Stengene har et par kritiske punkter. For det første må du la deigen hvile godt og lenge før du baker den ut. Jeg lager alltid deigen med kald væske (elter den varm) og venter gjerne i halvannen time. Så – når du har fått kjevlet ut deigemnene og lagt på sjokoladestengene – klem veldig godt sammen. Det beste er å snu stengene etter at sjokoladen er klemt godt inn (slik at alle skjøtene kom under). Da er du sikker på at de ikke sklir opp under steking. Om du ikke klarer å snu dem – klem en ekstra gang til, legg vaniljekremen i skjøtene og la det stå til.
Som glasur kan du bare røre sammen melis og vann, men for å gjøre det ekstra påskete tok jeg og presset saften av en halv appelsin og brukte det i glasuren. Friskt og godt!
Hvetestang med vaniljekrem og Kvikk Lunsj
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt
Les mine 12 tips for å lykkes med gjærdeig
Vil du lage vaniljekremen selv? Du finner den her: Vaniljekrem
8 plater Kvikk Lunsj
Kokosmasse
Melis
Glasur:
Saften av en halv appelsin som blandes med passe mye melis (til den er tykk, men rennende)
Kokos.
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett kald eller lunken melk og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 5-6 minutter.
3. Deigen eltes godt (totalt ca. 10 minutter) til den er smidig. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time). Kutt opp i deigemner på ca. 250 gram (du får 4 stk). Rull til pølser som kjevles tynne. De skal være ca. en halv cm i tykkelse. Legg de flatklemte stengene på en plate kledd med bakepapir.
6. Legg på stenger med Kvikk Lunsj (du bruker to pakker per stang) – fire på hver side og KLEM GODT. Snu deigen (om du klarer) etter at du har klemt deig over stengene ( slik at skjøtene kommer under). Klem på en stripe med vaniljekrem.
7. Settes til heving ca. 35-45 minutter til. (Putt gjerne i en pose)
8. Stekes på 220 grader (over/undervarme) 10-15 minutter.
|
|
|
|
Tommy
Hva er alle de svarte prikkene i gjærdeigen? Er det kardemomme som har klumpet seg?
Konditor-Elin
Hei Tommy – det er grovmalt kardemomme. Jeg kjøper kardemommefrø og maler dem selv i en morter. Gir fantastisk smak!