Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Iskake med bringebær

Iskake med bringebær

Bilde

Smelt – så godt!

Lag en iskake som er silkemyk og helt fantastisk nydelig GOD! Smelter litt bort på bordet før du får den på tunga, men det finnes det en løsning på. 
Mange kjenner min super-populære DAIM-iskake, og da jeg skulle lage noe godt denne uken fant jeg ut at jeg likeså godt kunne lage noe over samme lest. 

Derfor har jeg tatt samme oppskrift (men laget den i en litt større form) og strødd i bringebær i stede for daim. 

Grunnen til at jeg valgte en videre form er at sånne iskaker ofte har en tendens til å bli noen isklumper man må venter evigheter på å skjære i fordi de blir så bunnfrosne. Med et tynnere lag med krem på toppen vil den tine raskere. Kanskje for raskt denne gang…

Som dere ser av bildene rant denne kaka nærmest bort for meg før jeg rakk å knipse bilder. Ved å tilsette 2-3 plater gelatin i kremen unngår du at dette skjer. Legg gelatinplater i bløt i 5-10 minutter og smelt i 2 ss kokende vann, før du blander det inn i kremen. 

Om du ikke vil ha en mandelbunn kan du gjerne lage en bunn av marengs. Supergodt! 

Iskake med bringebær
Bunn: 
4 eggehviter
150 g melis
300 gram grovhakkede mandler

Helles i en 26 cm springform og stekes 175 grader i ca. 30 minutter

Krem:
1 liten kartong fløte (3 dl)
4 eggeplommer
150 g melis
(evt 3 plater gelatin)
Bringebær etter ønske – og til pynt

Slik gjør du:
Du kan se trinn for trinn bilder av hvordan du lager kaken her
1. Grovhakk mandlene på en foodprosessor. (Mine ble kanskje i groveste laget, bunnen henger litt dårlig sammen, men oh – så godt med store knasende biter!)
2. Pisk marengs. Pisk opp eggehvitene først og tilsett melis litt etter litt. Pisk til du har en blank masse. Vend inn mandlene og hell i en smurt form (jeg bruker bakepapir i bunnen). 
3. Stek i midterste rille på 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl bunnen HELT før du heller kremen i. 
4. Pisk slapp krem av kremfløten. Sett i kjøleskap mens du pisker eggeplommer og sukker til eggedosis. . Bland de to kremene (bland inn evt. 3 gelatinnplater – se i teksten over) og vend inn bringebær.
5. Sett i fryseren i 4-6 timer før den skal spises. Tas ut av fryseren et kvarter før den skal nytes. 
6. Fortell alle gjestene som sa at denne var jammen utrooolig god, at oppskriften ligger på krem-dott-no!

Bilde

Bilde

Vend sammen pisket krem og eggedosis og putt i noen bringebær. Helles i en helt avkjølt bunn. Settes i fryseren 4-6 timer før den skal spises. 
Bilde

Litt rennende uten gelatin i kremen, men iskald, frisk og god. Sørg for å ha et helt selskap klart til å renske fatet…dette er en kake som bør spises opp med det samme :) 
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...