Din handlekurv er nå tom!
Kanelsnurrer med blåbær og kremostglasur
Blåbærene er modne, det er bare å gå ut og plukke dem. Noen lurte på om jeg måtte bruke vaniljekrem hver gang jeg bakte gjærbakst? Neida, her er et bevis på det! Jeg har kombinert kanel, sukker og smør med det velsmakende blåbærene. Kanel og blåbærsmaken ble helt perfekt til kremostglasuren.
Liker du ikke kremost? Stryk på en glasur av melis og vann.
Kanelsnurrer med blåbær og kremostglasur (langpanne med 24 stk)
550 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær (eller 4,8 gram (2 ts) tørrgjær)
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg eller 60 g væske
en liten klype salt
ca. 100 gram blåbær
Fyll:
100 g mykt smør
100 g brunt sukker (eller bruk det sukkeret du har)
12 g kanel
Røres sammen med en skje eller sleiv.
Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. La deigen hvile en times tid. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen.
7. Når deigen har hvilt en time, kjevle et rektangel, smør på fyll. Dryss på et par håndfuller med blåbær. Del i 24 biter og plasser i en langpanne 30 x 40 cm kledd med bakepapir.
8. Settes til etterheving i ca. 45- 60 minutter.
9. Stekes ett hakk ned fra midten på 225 grader i ca. 10-15 minutter eller på varmluft 200 grader 10-12 minutter.
10. Avkjøl. Stryk på kremostglasur.
Kremostglasur:
75 g smør
75 g kremost (nøytral, som for eksempel Philadelphia)
150 g melis
3 ts vaniljesukker
3 ss sitronsaft
Turid Brekke
Kan kremostglasuren fryses? Den var helt nydelig
Elin Krem.no
Den kan sikkert fryses, men må piskes opp etter opptining (vil skille ut væske). Den holder seg veldig godt flere uker i kjøleskapet.