Din handlekurv er nå tom!
![](https://krem.no/wp-content/uploads/2020/10/IMG_0768-4.jpg)
Kardemommekaker
![](https://krem.no/wp-content/uploads/2020/10/IMG_0768-4-683x1024.jpg)
Tørre kaker? Jada. Jeg digger det! Særlig når jeg kan putte favorittkrydderet mitt i mørdeigen. Lite slår grovmalt kardemomme. Hvordan du går fram for å knuse hele kjerner kan du se her.
Får du ikke tak i hel kardemomme, bruk det du har. Da må du kanskje dra på litt ekstra med mengden, men det er jo en smak-sak.
Kardemommekaker (ca. 15 stk – avhenger av hvor store du vil ha dem)
150 g hvetemel
100 g smør/ margarin
50 g melis
2 ts vaniljesukker
2 ss vann
2 ts grovmalt kardemomme
Bruk romtempererte ingredieser, kna deigen sammen, rull den til en pølse og pakk inn i plast. Legg den kjølig en halv time.
Til å rulle deigen i:
1 ss grovmalt kardemomme 2 ss sukker
Skjær skiver av pølsen (ca. 1/2 cm tykke) og plasser på en plate.
Stek på 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter. Kakene skal ha en gyllen farge på undersiden. Oppbevares i en tett boks i romtemperatur.
![](https://krem.no/wp-content/uploads/2020/10/IMG_0696-1024x683.jpg)
![](https://krem.no/wp-content/uploads/2020/10/IMG_0697-1024x683.jpg)
![](https://krem.no/wp-content/uploads/2020/10/IMG_0718-1024x683.jpg)
![](https://krem.no/wp-content/uploads/2020/10/IMG_0724-1024x683.jpg)
![](https://krem.no/wp-content/uploads/2020/10/IMG_0725-1024x683.jpg)