Kardemommekaker

Kardemommekaker

Tørre kaker? Jada. Jeg digger det! Særlig når jeg kan putte favorittkrydderet mitt i mørdeigen. Lite slår grovmalt kardemomme. Hvordan du går fram for å knuse hele kjerner kan du se her.

Får du ikke tak i hel kardemomme, bruk det du har. Da må du kanskje dra på litt ekstra med mengden, men det er jo en smak-sak.

Kardemommekaker (ca. 15 stk – avhenger av hvor store du vil ha dem)
150 g hvetemel
100 g smør/ margarin
50 g melis
2 ts vaniljesukker
2 ss vann
2 ts grovmalt kardemomme

Bruk romtempererte ingredieser, kna deigen sammen, rull den til en pølse og pakk inn i plast. Legg den kjølig en halv time.

Til å rulle deigen i:
1 ss grovmalt kardemomme 2 ss sukker

Skjær skiver av pølsen (ca. 1/2 cm tykke) og plasser på en plate.
Stek på 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter. Kakene skal ha en gyllen farge på undersiden. Oppbevares i en tett boks i romtemperatur.

Vei opp alle ingrediensene
Kna sammen så det blir en deig. Bruk gjerne hendene.
Rull til en pølse. Rull pølsen i en blanding av sukker og kardemomme.
Etter at deigen har hvilt en halv time: skjær skiver og stek av.
Dette er en liten porsjon, blir ca. 12-15 kaker. Oppbevares tørt i romtemperatur.


Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...

Ambassadekake

Jeg har spurt dere om retrokaker i lang...