Kardemommekaker

Kardemommekaker

Tørre kaker? Jada. Jeg digger det! Særlig når jeg kan putte favorittkrydderet mitt i mørdeigen. Lite slår grovmalt kardemomme. Hvordan du går fram for å knuse hele kjerner kan du se her.

Får du ikke tak i hel kardemomme, bruk det du har. Da må du kanskje dra på litt ekstra med mengden, men det er jo en smak-sak.

Kardemommekaker (ca. 15 stk – avhenger av hvor store du vil ha dem)
150 g hvetemel
100 g smør/ margarin
50 g melis
2 ts vaniljesukker
2 ss vann
2 ts grovmalt kardemomme

Bruk romtempererte ingredieser, kna deigen sammen, rull den til en pølse og pakk inn i plast. Legg den kjølig en halv time.

Til å rulle deigen i:
1 ss grovmalt kardemomme 2 ss sukker

Skjær skiver av pølsen (ca. 1/2 cm tykke) og plasser på en plate.
Stek på 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter. Kakene skal ha en gyllen farge på undersiden. Oppbevares i en tett boks i romtemperatur.

Vei opp alle ingrediensene
Kna sammen så det blir en deig. Bruk gjerne hendene.
Rull til en pølse. Rull pølsen i en blanding av sukker og kardemomme.
Etter at deigen har hvilt en halv time: skjær skiver og stek av.
Dette er en liten porsjon, blir ca. 12-15 kaker. Oppbevares tørt i romtemperatur.


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...