Kokoskuler med sitron

Kokoskuler med sitron

Kokos og sitron er godt. Veldig godt. Derfor fikk jeg lyst til å lage noe som lignet på amaretti-kuler (som er med mandler), men med kokos, smaksatt med sitron.

Det ble SÅ godt!

De fleste kjenner jo til kokosmakroner, og jeg er en av dem som ikke kan forstå hvorfor det bare spises til jul. Kokosmakroner bør jo lages hele året. Det er jo SÅ godt! Som tenkt så gjort. Men, med en sommerlig vri: Sitronsmak. Nam!

I utgangspunktet er revet kokos ganske finrevet, men jeg kjørte kokosmassen noen runder i en foodprocessor for å få den enda finere. Jo finere du maler, jo mer væske vil massen suge. Det kan derfor hende du vil trenge litt mer eggehvite enn jeg har oppgitt i oppskriften.

Det går ikke å trille kuler av denne massen, så bruk hendene når du skal lage kuler (se bilder lenger ned).

Sitronsmaken ble knallfin, men også dette kan du justere. Ta i mer revet skall om du liker at det smaker mye sitron.

Jeg velger å steke på høy temperatur, og det er fordi jeg ønsker at kulene skal ha et sprøtt ytre men fortsatt være myke inni. Kulene kan fort bli for tørre om du steker for lenge, så heller for lite enn for mye stekt.

Saftighet er jo et tema for mange, og liker du at de er litt mer saftig, ja da er det bare å tilsette mer eggehvite. Det vil nok gå på bekostning av fasongen (de vil flyte ut i ovnen), men dersom du ikke er så opptatt av at det skal være kuler, kjør på med mer eggehvite.

Kokoskuler med sitronsmak (ca. 25 stk)
200 g revet kokos, finmalt i en foodprocessor
125 g sukker
2 stk eggehviter (ca. 60 gram)
revet skall av 1 økologisk sitron
2-3 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1. Kjør kokosmasse i en foodprocessor så det blir litt finere malt enn opprinnelig.
2. Tilsett resten av ingrediensene i en bolle. Kna sammen med hendene til du har en masse som kan klemmes til kuler.
3. Bruk hånden og klem kuler på ca. 10-12 gram (25-26 stk). Plasser på plate med bakepapir.
4. Stek midt i ovnen på over/undervarme ca. 200 grader. Steketid 10-15 min.
5. Kan oppbevares i pose, men blir raskt tørre. Kan gjerne fryses.

Mal kokosmassen så den blir litt mer finmalt.
Tilsett resten av ingrediensene i bollen og rør sammen med håndkraft.
Klem kuler i hånden din…
…og sett på plate.
Stek på 200 grader over/undervarme i 10-15 minutter.
Kulene skal være gylne og sprø utenpå, mens de fortsatt er myke inni.
Sommerlige kokosmakroner er servert. Værsågod! Likte du dem? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet!