Kokoskuler med sitron

Kokoskuler med sitron

Kokos og sitron er godt. Veldig godt. Derfor fikk jeg lyst til å lage noe som lignet på amaretti-kuler (som er med mandler), men med kokos, smaksatt med sitron.

Det ble SÅ godt!

De fleste kjenner jo til kokosmakroner, og jeg er en av dem som ikke kan forstå hvorfor det bare spises til jul. Kokosmakroner bør jo lages hele året. Det er jo SÅ godt! Som tenkt så gjort. Men, med en sommerlig vri: Sitronsmak. Nam!

I utgangspunktet er revet kokos ganske finrevet, men jeg kjørte kokosmassen noen runder i en foodprocessor for å få den enda finere. Jo finere du maler, jo mer væske vil massen suge. Det kan derfor hende du vil trenge litt mer eggehvite enn jeg har oppgitt i oppskriften.

Det går ikke å trille kuler av denne massen, så bruk hendene når du skal lage kuler (se bilder lenger ned).

Sitronsmaken ble knallfin, men også dette kan du justere. Ta i mer revet skall om du liker at det smaker mye sitron.

Jeg velger å steke på høy temperatur, og det er fordi jeg ønsker at kulene skal ha et sprøtt ytre men fortsatt være myke inni. Kulene kan fort bli for tørre om du steker for lenge, så heller for lite enn for mye stekt.

Saftighet er jo et tema for mange, og liker du at de er litt mer saftig, ja da er det bare å tilsette mer eggehvite. Det vil nok gå på bekostning av fasongen (de vil flyte ut i ovnen), men dersom du ikke er så opptatt av at det skal være kuler, kjør på med mer eggehvite.

Kokoskuler med sitronsmak (ca. 25 stk)
200 g revet kokos, finmalt i en foodprocessor
125 g sukker
2 stk eggehviter (ca. 60 gram)
revet skall av 1 økologisk sitron
2-3 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1. Kjør kokosmasse i en foodprocessor så det blir litt finere malt enn opprinnelig.
2. Tilsett resten av ingrediensene i en bolle. Kna sammen med hendene til du har en masse som kan klemmes til kuler.
3. Bruk hånden og klem kuler på ca. 10-12 gram (25-26 stk). Plasser på plate med bakepapir.
4. Stek midt i ovnen på over/undervarme ca. 200 grader. Steketid 10-15 min.
5. Kan oppbevares i pose, men blir raskt tørre. Kan gjerne fryses.

Mal kokosmassen så den blir litt mer finmalt.
Tilsett resten av ingrediensene i bollen og rør sammen med håndkraft.
Klem kuler i hånden din…
…og sett på plate.
Stek på 200 grader over/undervarme i 10-15 minutter.
Kulene skal være gylne og sprø utenpå, mens de fortsatt er myke inni.
Sommerlige kokosmakroner er servert. Værsågod! Likte du dem? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet!
5 based on 3 reviews
7 Kommentarer
  • Elisabeth Lindsjørn
    Svar
    Skrevet på16:53, 2. juli 2023

    Helt 100% enig i at KOKOS!!!! Hele året🤗 og med sitron- dette var herlig😍

    • Marit Marcel Storsveen
      Svar
      Skrevet på14:08, 4. juli 2023

      Kan disse stekes i et cup-cake jern?

  • Inger Lise Hoverud
    Svar
    Skrevet på13:15, 12. juli 2023

    Takk for ei kjempegod oppskrift, har prøvd den 3 ganger allerede, og delt ut. Ikke mottatt noen klager 🙂

  • Lena Haugerud
    Svar
    Skrevet på12:34, 18. september 2023

    Kan man bytte ut til sukkerfri og hva og hvor mye?

    • Snefrid Holandsjø
      Svar
      Skrevet på16:52, 14. november 2023

      Hei. Jeg har ikke prøvd med sitron men med Kakaopulver. Kjempegodt😊
      Jeg bruker sukrin, like mye som det skal være sukker og det funker veldig bra.
      Snhol

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...

Donuts

Her er den! Min versjon av donuts, som...

Krembollekake

Søndag er det fastelavn OG morsdag! Av den...

Sjefens mektige sjok..

Denne sjokoladekaken er helt sjef - den har...

Gullbrødkringle

Jeg kjøpte litt for mye marsipan til jul...