Din handlekurv er nå tom!
Konfirmasjonskake til Jakob
Marsipankake med bringebærkrem, pyntet med friske blomster
(ps. Alle bildene er denne gang tatt med mobilen (jeg bruker et kamera til vanlig) derfor beklager jeg om noen av bildene ikke har så god kvalitet som til vanlig..)
5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å hvelve.
Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.
Ca. 300-400 g bringebærsyltetøy
2 pk marsipan (ca. 800 g)
8 dl kremfløte tilsatt 8 ss sukker
Smeltet sjokolade til skrift
Friske roser og nelliker til pynt
Del kakebunnen i tre. Ha på godt med syltetøy nederst på bunnen. Pisk 8 dl kremfløte og ta av ca. en tredjedel av kremen. Bland inn bringebærsyltetøy i resten av kremen. Smak til – det skal smake skikkelig av bringebær. Ha på bringebærkrem, stryk utover og gjenta med neste lag. Legg på den siste bunnen og stryk opp kaken med kremen du tok av. Sett kaka i kjøleskapet.
Bruk alltid mer marsipan enn du tror du trenger. Her har jeg brukt hvit marsipan fra Odense, to pakker. Kna det godt sammen til en kule. Kjevle en runding, bruk melis over og under. Kjevle marsipanen til den er ca. 1.5 mm og løft den over på kaken. For å unngå bretter på kanten: Dra i marsipanen samtidig som du klemmer inntil. Bruk en kniv eller et pizzahjul og skjær rundt kanten. Rull en lang lisse av marsipanrestene. Legg rundt kanten og bruk for eksempel en saks for å lage mønster.
Smelt 2-3 ruter (vanlig) sjokolade i mikro eller over vannbad og lag et kremmerhus. Klipp et hull i posen og skriv mens sjokoladen er varm.
Klipp til blomster og plasser på kaken samme dag som den skal spises.
Vil du se hvordan man lager en marsipankake trinn for trinn – se her
|
|