Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Kringle med pistasj og bringebær

Kringle med pistasj og bringebær

I går morges våknet jeg med en eneste tanke i hodet: pistasjnøtter i gjærbakst. Som tenkt, så gjort. I tillegg la jeg på noen frosne bringebær. Det ble SÅ godt. Dette er en enkel sak å lage, jeg bare smører på fyll, ruller sammen, kutter pølsa i to på langs og vrir til to kringler.

Har du heller lyst på snurrer er det kanskje enda enklere å lage. Fyllet flyter litt utover, men ikke verre enn at du kan knaske i deg karamellen som dannes rundt baksten.

Grunnoppskrift søt gjærdeig
500 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
1 egg til pensling (valgfritt)
en liten klype salt

Slik maler du kardemomme selv

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Fyll:
60-70 g pistasjnøtter (hakkes)
100 g smør og 100 g brunt sukker (om du har) røres sammen.
Noen bringebær (valgfritt)

 

 

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett romtemperert eller kald melk og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 8-10 minutter.
3. Deigen eltes godt totalt ca. 15-20 minutter. Sett opp farten siste 5 min. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kjevle deigen ut til et rektangel.
6. Smør på smør og sukker-fyllet og strø over pistasjnøtter og evt. bringebær. Rull sammen til en pølse.
7. Del pølsen på langs. Lag to kringler som plasseres på hvert sitt brett (vri deigen så du får et fint mønster)
8.  Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
9.  Stekes på 225 grader (over/undervarme) 10-15 minutter (pensle med egg før steiking om du ønsker)

Jeg lager ofte to kringler fremfor en stor av denne deigen. Det er fordi den tar mindre tid å steke og er lettere å gjennomsteke.

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...