Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Mammas eplekake

Det er endelig eplesesong, og alt dere vil ha er EPLEKAKE! Haha, neida, ikke bare, men nesten. Jeg har jo ekstremt mange gode oppskrifter med epler her på krem.no, for når de norske eplene er i sesong, ja da går jeg BANANAS! Som du vil se av bildene her, jeg lager eplesaus av skrell og skrotter. Du finner oppskrift på det nederst i det innlegget her

Vil du heller lage en stor eplekake i langpanne, eller eplemuffins? Eller vil du heller lage en litt mer klassisk formkake, prøv denne eplekaka (laget med sukker og smør først).

Oppskriften jeg har brukt her er en solskinnskake uten sitron – laget i en litt vid form. Kaka skal stekes i en form på 26 cm i rundt en halv time. Den blir ikke veldig høy, men den blir gjennomstekt! Det mange ofte gjør feil er å ha for mye røre og for mye epler i en mindre form. Da blir den fort rå inni, eller steketiden blir på over en time..

Og navnet? Det ble mammas eplekake, bare fordi noen sendte meg en melding i innboksen og sa at dette var kaka hennes mor pleide å bake..

 

Mammas eplekake
3 egg
200 g (2 1/2 dl sukker)
150 g smeltet smør/ margarin (eller flytende)
180 g (3 dl hvetemel)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
ca. 4 epler
kanel og sukker

Slik gjør du:
1. Benytt romtempererte egg, tilsett sukker og pisk en tykk og lys eggedosis.
2. Ha i smeltet smør (du kan også bruke flytende).
2. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig – for hånd.
5. Hell røra i en springform med bakepapir ca. 26 cm. Legg på biter av epler og dryss på kanel og sukker.
6. Stek på 190 grader varmluft eller 200 grader over/undervarme ca. 30 minutter.

 

Vei/må opp ingrediensene og smelt smør/margarin. Du kan også bruke flytende.

 

Skrell og skrotter kokes med vann og litt sukker til alt er mørt, så siler jeg av og får en eplesaus

Jeg har litt sitronsaft i vannet eplene ligger i, så blir de ikke brune. Bare jåleri, men gjør det alltid likevel..

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

Tilsett smeltet smør/margarin.

Sikt inn det tørre – bruk håndkraft for å røre det inn.

Rør til du ikke har klumper, men pass på å ikke røre for mye.

Skrell epler og legg på kaka.

Dryss på så mye kanel og sukker som du ønsker.

Denne kaka kommer også med i en ny julebok jeg lager…

 


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mammas eplekake

Det er endelig eplesesong, og alt dere vil...

Saftig grovbrød med..

Dere har trykket mine grove brødoppskifter til deres...

Krydderkake med Bisc..

Høsten er tiden for krydderkaker, og har du...

Rugbrød

Jeg har bakt noe for første gang: Rugbrød!...

Elins saftige havres..

Det lakker og lir mot skolestart, og jeg...