Din handlekurv er tom.

Mammas eplekake
Det er endelig eplesesong, og alt dere vil ha er EPLEKAKE! Haha, neida, ikke bare, men nesten. Jeg har jo ekstremt mange gode oppskrifter med epler her på krem.no, for når de norske eplene er i sesong, ja da går jeg BANANAS! Som du vil se av bildene her, jeg lager eplesaus av skrell og skrotter. Du finner oppskrift på det nederst i det innlegget her
Vil du heller lage en stor eplekake i langpanne, eller eplemuffins? Eller vil du heller lage en litt mer klassisk formkake, prøv denne eplekaka (laget med sukker og smør først).
Oppskriften jeg har brukt her er en solskinnskake uten sitron – laget i en litt vid form. Kaka skal stekes i en form på 26 cm i rundt en halv time. Den blir ikke veldig høy, men den blir gjennomstekt! Det mange ofte gjør feil er å ha for mye røre og for mye epler i en mindre form. Da blir den fort rå inni, eller steketiden blir på over en time..
Og navnet? Det ble mammas eplekake, bare fordi noen sendte meg en melding i innboksen og sa at dette var kaka hennes mor pleide å bake..
Mammas eplekake
3 egg
200 g (2 1/2 dl sukker)
150 g smeltet smør/ margarin (eller flytende)
180 g (3 dl hvetemel)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
ca. 4 epler
kanel og sukker
Slik gjør du:
1. Benytt romtempererte egg, tilsett sukker og pisk en tykk og lys eggedosis.
2. Ha i smeltet smør (du kan også bruke flytende).
2. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig – for hånd.
5. Hell røra i en springform med bakepapir ca. 26 cm. Legg på biter av epler og dryss på kanel og sukker.
6. Stek på 190 grader varmluft eller 200 grader over/undervarme ca. 30 minutter.

Skrell og skrotter kokes med vann og litt sukker til alt er mørt, så siler jeg av og får en eplesaus

Jeg har litt sitronsaft i vannet eplene ligger i, så blir de ikke brune. Bare jåleri, men gjør det alltid likevel..