Marsipanfigurer til påske

Marsipanfigurer til påske

Marsipanverksted med femti glade barn 

I dag har jeg vært på Hovin skole og hatt marsipanverksted sammen med elevene i fjerde trinn. På oppfordring legger jeg ut figurene jeg lærte bort i dag. Tusen takk til alle som var med, både voksne og barn!

Det ble ikke mye tid til å ta bilder, men noen fikk jeg knipset. Elevene var inne i 25 minutter i grupper på 8-10 stykker, så fikk de en demonstrasjon, før de gikk i gang selv. 

Skapergleden var stor! Det ble laget kilo-vis med flotte figurer som ble med hjem. Alle fikk også med seg 400 gram figurmarsipan fra Odense marsipan, som sponset hele arrangementet med flotte råvarer. 

Tusen takk til Nina på Idun som ga oss flotte produkter fra Mors Hjemmebakte og Odense Marsipan! 

Bildene av disse figurene er elendige og bittesmå, og stammer fra et Allers blad jeg var med å lage på begynnelsen av 2000-tallet. Men figurene er super-enkle og ti-åringene fikk til å lage de fleste. 

Bjørn:
Rull en pølse ca. 10 cm lang og 2 cm tykk. Skjær den av i begge ender, slik at den får rette kanter. Lag et hakk inn på venstre side, midt på, ca. 3 cm langt. Dette er bena til bjørnen. Spre de litt fra hverandre og rull så to små kuler som du klemmer litt flate og fester som «labber». Bøy pølsen slik at den danner kropp til bjørnen. Marker en linje midt på foran, til for-labber. Hode trilles som en kule med to mini-kuler som festes på hver side som ører. Nese, øyne og munn markeres til slutt.

And:
Trill en kule, og form den som en lyspære, med spiss nederst. Trill en litt mindre kule som hode. Sett sammen med en mandel eller marsipan som nebb. Øyne markeres til slutt.

Frosk:
Trill en kule. Klem den nesten flat med hånden. Lag et kutt inn i siden til munn. To litt mindre kuler trilles og klemmes. Marker tre hakk på hver. Froske hodet plasseres på bena, og øyne markeres til slutt.

Gris med unger:
Begynn med å trille en kule som du videre former som en flaske med rund bunn. Halsen på flasken skal være kort. Dette er kroppen til grisen og legges i en liten bue. Marker noen «folder» i grisen ved hjelp av en modelleringspinne (blyant). Lag to små øreflipper på denne måten: To små kuler formes som to dråper. Klem de helt flate og fest de på grisens «hode». Griseungene lages ved å trille små avlange pølser. Til slutt lages de karakteristiske små grisehalene.

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Skrevet på03:20, 9. april 2014

    Vedlig gøy at barna har moret seg med å lage marsipanfigurer, og så fine de er! Husker selv fra jeg var liten at det var morsomt å lage spiselige figurer, og dette er perfekt kos sammen med barna både til jul og påske 🙂 For ytterlig inspirasjon og informasjon om produktene, kan man besøke http://www.odense-marsipan.no.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på03:31, 9. april 2014

    Takk for flotte produkter, Nina – de gjorde stor suksess!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...