Flettekrans – flette med fire

Flettekrans – flette med fire

Picture

Enkel flette med fire, denne fikser du lett!

Denne fletten har jeg laget som en krans. Jeg syntes den ble vakker som et smykke.
Flette med fire er vesentlig enklere enn flette med åtte. Oppskriften er den samme, men ønsker du oppskrift på en «vanlig» bolledeig finner du den her.

Grunnoppskrift søt flettedeig

500 g hvetemel
3 dl væske (vann/melk)
25 g gjær
75 g sukker
60 g smør/margarin
2 ts salt

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin. Varm væsken til fingervarm, rør ut gjæren og hell blandingen i bakebollen. Tilsett smeltet smør.
2. Deigen eltes godt til den er smidig. La maskinen kjøre opp mot maks fart i 5-7 minutter. Ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. Etter at deigen er ferdig eltet må den hvile.
3. La den hvile minimum 1/2 time på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til ca. dobbel størrelse kan du begynne utbakingen.
4. Hev fletten ca. 30 minutter før du steker den på 180 grader i ca. 30 minutter. (Har den en «hul» lyd når du banker på den er den ferdig)

Picture

Picture

Picture

Trill fire like lange lisser. De må først rulles en gang, så hvile litt før de rulles videre til riktig lengde. 1. Legg lissene som vist på det første bildet. 2. Streng to krysses med streng fire som legges på dens plass. 3. Den første (ytterste venstre) strengen krysses med streng tre og legges opp til venstre.
Picture

Picture

Fortsett å krysse lissene, dette går av seg selv når du ser mønsteret på fletten..
Picture

Deigen inneholder mindre gjær enn en vanlig bolle-deig og trenger derfor litt lenger tid på å heve. Det beste er å ha goood tid når man skal lage smakfull flettebakst 🙂
Picture

Kransen er ikke verdens søteste på smak, derfor dro jeg på med litt melis på toppen. Kan også spises som søtt brød med pålegg.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...