Marsipangris 

Marsipangris 

I morgen er det 24. september. Altså er det tre måneder til jul. Det var ved disse tider vi startet julebaksten i bakeriet der jeg vokste opp. Å komme inn i bakeriet og kjenne duften av sirupssnipper en høsttdag betydde starten på en hektisk tid. Jeg skal ikke stresse deg med juleforberedelsene riktig enda, bare sette i gang med noen marsipanøvelser. Det skader nemlig ikke å øve litt!

Julemarsipanen er å få i butikkene om kort tid, men jeg er ikke av dem som løper og kjøper. Men, bare så det er sagt, du må gjerne lage dine marsipanfigurer nå og spare dem helt til jul, selv om de da nok kan oppleves noe harde og tørre (pakk i så fall godt inn i plast!). Marsipan har nemlig svært lang holdbarhet kan oppvbevares i romtemperatur.

Til denne grisen har jeg brukt vanlig marsipan kjøpt i dagligvarebutikk (ca. 20-30% mandler) . Du må gjerne koste på deg marsipan med litt mere mandler (50%). Den er kanskje litt vanskeligere å modellere, men smaker bedre. Marsipanen er farget med rød kondiorfarge, også kjøpt i dagligvarebutikk.

Start med å rulle en kule. Deretter lager du denne som en avlang lyspære.
Klem den butte delen av lyspæra inn og litt opp for å danne trynet på grisen.
Rull så to like store kuler som skal bli til ørene på grisen.
Før du begynner er det viktig å huske:
1. Vask hendene godt
2. Ta av deg ringer
3. Ikke bruk ullgensere eller andre plagg som loer

Når du skal modellere marsipanfigurer starter du å lage en kule. Alltid! For vår gris skal vi så lage kulen om til en «lyspære». Da plasser du kulen nederst i håndbaken. Bruk begge hender og forme kulen til en pære. Denne pæreformen benyttes også til å lage ørene på grisen. Når pæren har fått sin form bruker du hånbaken og klemmer den til et flatt øre.

Etter at du har festet ørene lager du et hakk med en kniv for å markere munnen. Deretter har jeg tatt en spiss (modellerings)pinne for å lage hullene i det smakfulle gisetrynet. Om du vil kan du lage øyne på grisen også, men for å vise hvor enkelt det kan gjøres valgte jeg å ikke gjøre det her.

Lykke til!

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Cecilie G
    Svar
    Skrevet på02:16, 24. september 2012

    Takk for så fin blogg med så mye gode oppskrifter og bilder. Jeg er innom hver dag og har plukket opp mange gode tips.
    Ha en fin dag : )

  • Konditor-elin
    Svar
    Skrevet på04:59, 24. september 2012

    Ååå, sånne kommentarer gjør meg glad! Tusen takk 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...