Mocca-eclairs

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs tenkte jeg: Åh så godt dette er! Det må jeg jo dele med kremfølgerne mine!

Jada, bildet er gammelt og stammer fra en ukebladsak jeg lagde for mange, mange år siden, men i disse afternoon-tea-tider fortjener denne å bli dratt frem fra glemselen.

Jeg lagde faktisk akkurat sånne til afternoon-tea på et posh hotel i London på nittitallet. De var omtrent halvparten så store som de på bildet. Og går etter min mening ALDRI av moten.

Eclairs er laget av vannbakkelsmasse og du kan godt lage opp en hel haug og putte i fryseren. Enten fylt eller ufylt. Her får du grunnoppskrift på vannbakkels, samt fremgangsmåte på selve kaffekremen og glasuren.

Grunnoppskrift vannbakkels (gir ca. 20 stk)
2,5 dl vann
125 g smør/margarin
125 g hvetemel
3-4 egg (medium størrelse)

Slik gjør du:
1. Kok opp vann og smør/ margarin.
2. Trekk kjelen litt til side og tilsett melet.
3. Sett kjelen tilbake på platen og rør kraftig under sterk varme.
4. Rør kraftig til massen «slipper» kjelekanten.
5. Avkjøl massen litt før eggene røres inn.
6. Eggene blandes inn ett for ett. Massen skal ikke være for flytende, se an hvor mange egg som trengs.
7. Ha massen i en sprøytepose og bruk en tyll (sprøytetut) med en rund åpning som er like tykk som fingeren din. Sprøyt ut eclairs (ca. 10 cm lange) . Ovnstemperatur: 200 grader over/undervarme, midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
 Vil du se bilder av fremgangsmåte, se her

Kaffekrem og melisglasur
3 dl kremfløte tilsatt 3 ss sukker
2 ss kruttsterk kaffe
melis + sterk kaffe som glasur

Lag sterk kaffe ved å blande 5 ts pulverkaffe med ½ kopp kokende vann. Ta 2 ss av den sterke kaffen og bland inn i kremen. Bruk resten av den sterke kaffen til å lage en passe rennende melisglasur. Del eclairene i to og legg på krem. Ha godt med melisglasur på «lokkene» før de settes på kremen.

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...