Myke, glutenfrie mandelcookies med banan og sjokolade

Myke, glutenfrie mandelcookies med banan og sjokolade

Myke, glutenfrie mandelcookies med 🍌+đŸ« (uten fett og sukker). SmĂ„kaker som fĂ„r deg gjennom hverdagen. Dette er superenkelt!

Bare husk at disse kan variere i utseende og konsistens. FÞrste gang jeg lagde dem pÄ Instagram i august fjor ble de flate. I dag ble det smÄ topper som ikke flÞt utover. Det kommer at av at jeg brukte en litt liten banan og et litt lite egg. Er bananen stor og egget stort, ja da vil kakene flyte mer utover. Liker du dem litt faste, som pÄ bildet, tilsett mer mandler. Hvis du ikke syntes det er sÄ nÞye, bare smell dette sammen og stek. Det er gjort pÄ null tid! Ettersom jeg er tidenes lateste brukte jeg ferdig mandelmel. Mandler kan ogsÄ kjÞres til fint mel pÄ en foodprocessor, eller bruk en kvern. Jo grovere mandlene males, jo dÄrligere vil de henge sammen.

Har du ikke brun banan? Da kan du godt lage smÄsunne mandelcookies eller amaretti cookies

Jeg fikk 15 stk av denne oppskriften, og de ble SMASKENS! (Hilsen hu som ikke liker banan og heller ikke kaker uten sukker).

Mandelcookies med banan
130g malte mandler eller mandelmel
1 brun banan
1/4 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 egg
3 ss (ca. 30 g) hakket mĂžrk sjokolade (gjerne 70%)

Slik gjĂžr du:
Bland sammen det tÞrre, tilsett egget og en most banan. RÞr inn sjokoladen. Bland sammen til en deig. Sett smÄ topper pÄ en bakeplate med en skje. Hvis du vil kan du klemme dem litt flate. Stekes midt ovnen pÄ 180 grader varmluft ca. 10-15 minutter.

Femten smÄkaker laget av malte mandler, egg, salt, bakepulver, vaniljesukker, sjokolade og egg. Det er alt du trenger.
Bland sammen det tĂžrre, ha i egg. Mos banan og rĂžr inn.
Plasser femten smÄ topper pÄ et bakebrett med bakepapir.
Stek pÄ 180 grader varmluft 10-15 minutter. Om du vil kan du klemme toppene litt ned.
Ferdig! Disse er altsĂ„ SÅ gode! Hilsen hun som hverken liker banan eller ting som ikke smaker sĂžtt nok..
SĂ„nn sĂ„ de ut fĂžrste gang jeg lagde dem. Det kommer av at bananen var stĂžrre. Da flyter de litt mer ut….men like gode!
6 Kommentarer
  • Siv Akre
    Svar
    Skrevet pÄ11:48, 25. september 2020

    MMMMmmm
    Disse var SKIKKELIG DIGGE! Seige og deilige og litt sprÞe utenpÄ.
    Tusen takk for at du postet disse!

  • Kate May Beving
    Svar
    Skrevet pÄ18:20, 3. desember 2020

    Har de i ovnen nĂ„ – spent 😉 Hadde 2 bananer sĂ„ jeg doblet. Men lurer pĂ„ :
    Hvordan oppbevare de ???
    Fryses ? I kakeboks ? I plast ?
    Haster – hjelp 🙄
    Takknemlig for superraskt svar!

      • Kate May Beving
        Svar
        Skrevet pÄ21:31, 3. desember 2020

        Takk; da fryser jeg de ned i plastposer.
        God Jul âŁïž

  • Linda Bakkevik
    Svar
    Skrevet pÄ00:33, 9. februar 2021

    Disse seg veldig gode ut og skal lagesđŸ‘ŒđŸ€© kan jeg bruke hasselnĂžtter eller valnĂžtter i stede for mandler??

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Vannbakkels-svaner

Det er vannbakkels-uke pÄ krem.no og da noen...

Churros

Vannbakkels er tema denne uka, og jeg har...

Saftig formkake med ..

Annonse. RÞrosmeieriet har kommet med en nyhet: Økologisk...

Grove gulrotrundstyk..

I dag fristet det Ă„ bake noe halvgrovt...

Appelsinmarmelade

Dere som har fulgt meg en del Är...