Myke, glutenfrie mandelcookies med banan og sjokolade

Myke, glutenfrie mandelcookies med banan og sjokolade

Myke, glutenfrie mandelcookies med 🍌+🍫 (uten fett og sukker). Småkaker som får deg gjennom hverdagen. Dette er superenkelt!

Bare husk at disse kan variere i utseende og konsistens. Første gang jeg lagde dem på Instagram i august fjor ble de flate. I dag ble det små topper som ikke fløt utover. Det kommer at av at jeg brukte en litt liten banan og et litt lite egg. Er bananen stor og egget stort, ja da vil kakene flyte mer utover. Liker du dem litt faste, som på bildet, tilsett mer mandler. Hvis du ikke syntes det er så nøye, bare smell dette sammen og stek. Det er gjort på null tid! Ettersom jeg er tidenes lateste brukte jeg ferdig mandelmel. Mandler kan også kjøres til fint mel på en foodprocessor, eller bruk en kvern. Jo grovere mandlene males, jo dårligere vil de henge sammen.

Har du ikke brun banan? Da kan du godt lage småsunne mandelcookies eller amaretti cookies

Jeg fikk 15 stk av denne oppskriften, og de ble SMASKENS! (Hilsen hu som ikke liker banan og heller ikke kaker uten sukker).

Mandelcookies med banan
130g malte mandler eller mandelmel
1 brun banan
1/4 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 egg
3 ss (ca. 30 g) hakket mørk sjokolade (gjerne 70%)

Slik gjør du:
Bland sammen det tørre, tilsett egget og en most banan. Rør inn sjokoladen. Bland sammen til en deig. Sett små topper på en bakeplate med en skje. Hvis du vil kan du klemme dem litt flate. Stekes midt ovnen på 180 grader varmluft ca. 10-15 minutter.

Femten småkaker laget av malte mandler, egg, salt, bakepulver, vaniljesukker, sjokolade og egg. Det er alt du trenger.
Bland sammen det tørre, ha i egg. Mos banan og rør inn.
Plasser femten små topper på et bakebrett med bakepapir.
Stek på 180 grader varmluft 10-15 minutter. Om du vil kan du klemme toppene litt ned.
Ferdig! Disse er altså SÅ gode! Hilsen hun som hverken liker banan eller ting som ikke smaker søtt nok..
Sånn så de ut første gang jeg lagde dem. Det kommer av at bananen var større. Da flyter de litt mer ut….men like gode!
Be the first to write a review
7 Kommentarer
  • Siv Akre
    Svar
    Skrevet på11:48, 25. september 2020

    MMMMmmm
    Disse var SKIKKELIG DIGGE! Seige og deilige og litt sprøe utenpå.
    Tusen takk for at du postet disse!

  • Kate May Beving
    Svar
    Skrevet på18:20, 3. desember 2020

    Har de i ovnen nå – spent 😉 Hadde 2 bananer så jeg doblet. Men lurer på :
    Hvordan oppbevare de ???
    Fryses ? I kakeboks ? I plast ?
    Haster – hjelp 🙄
    Takknemlig for superraskt svar!

      • Kate May Beving
        Svar
        Skrevet på21:31, 3. desember 2020

        Takk; da fryser jeg de ned i plastposer.
        God Jul ❣️

  • Linda Bakkevik
    Svar
    Skrevet på00:33, 9. februar 2021

    Disse seg veldig gode ut og skal lages👌🤩 kan jeg bruke hasselnøtter eller valnøtter i stede for mandler??

  • Siv Akre
    Svar
    Skrevet på21:50, 20. april 2021

    Kanskje man kunne bytte ut bananen med 1/2 dl eplemos uten sukker, og bytte mandler med valnøtter.?

    Ps: denne oppskriften blir forresten perfekt hver gang 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...