Myke, glutenfrie mandelcookies med banan og sjokolade

Myke, glutenfrie mandelcookies med banan og sjokolade

Myke, glutenfrie mandelcookies med 🍌+🍫 (uten fett og sukker). Småkaker som får deg gjennom hverdagen. Dette er superenkelt!

Bare husk at disse kan variere i utseende og konsistens. Første gang jeg lagde dem på Instagram i august fjor ble de flate. I dag ble det små topper som ikke fløt utover. Det kommer at av at jeg brukte en litt liten banan og et litt lite egg. Er bananen stor og egget stort, ja da vil kakene flyte mer utover. Liker du dem litt faste, som på bildet, tilsett mer mandler. Hvis du ikke syntes det er så nøye, bare smell dette sammen og stek. Det er gjort på null tid! Ettersom jeg er tidenes lateste brukte jeg ferdig mandelmel. Mandler kan også kjøres til fint mel på en foodprocessor, eller bruk en kvern. Jo grovere mandlene males, jo dårligere vil de henge sammen.

Har du ikke brun banan? Da kan du godt lage småsunne mandelcookies eller amaretti cookies

Jeg fikk 15 stk av denne oppskriften, og de ble SMASKENS! (Hilsen hu som ikke liker banan og heller ikke kaker uten sukker).

Mandelcookies med banan
130g malte mandler eller mandelmel
1 brun banan
1/4 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 egg
3 ss (ca. 30 g) hakket mørk sjokolade (gjerne 70%)

Slik gjør du:
Bland sammen det tørre, tilsett egget og en most banan. Rør inn sjokoladen. Bland sammen til en deig. Sett små topper på en bakeplate med en skje. Hvis du vil kan du klemme dem litt flate. Stekes midt ovnen på 180 grader varmluft ca. 10-15 minutter.

Femten småkaker laget av malte mandler, egg, salt, bakepulver, vaniljesukker, sjokolade og egg. Det er alt du trenger.
Bland sammen det tørre, ha i egg. Mos banan og rør inn.
Plasser femten små topper på et bakebrett med bakepapir.
Stek på 180 grader varmluft 10-15 minutter. Om du vil kan du klemme toppene litt ned.
Ferdig! Disse er altså SÅ gode! Hilsen hun som hverken liker banan eller ting som ikke smaker søtt nok..
Sånn så de ut første gang jeg lagde dem. Det kommer av at bananen var større. Da flyter de litt mer ut….men like gode!
1Kommentar
  • Siv Akre
    Svar
    Skrevet på11:48, 25. september 2020

    MMMMmmm
    Disse var SKIKKELIG DIGGE! Seige og deilige og litt sprøe utenpå.
    Tusen takk for at du postet disse!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Kardemommeknuter

Det nærmer seg høstferie og her på Østlandet...

Komtessevafler

Det er mange som ønsker at jeg skal...

Butikken er åpen!

I lang tid har jeg fått spørsmål om...

Tosca-eplekake

Her en dag fikk jeg tilsendt en oppskrift...

Hyttesnurrer

Jeg skal snart på hyttetur med jentegjengen. Noe...