Kremete dessert med lys sjokolade, nougatsmak og biter av myk karmell
Her på bjerget er vi ikke akkurat de mest ivrige til å lage noe godt med nougat. Derfor måtte jeg ty til dansk inspirasjon for å lage denne kremgode desserten. For å få et spennende tygg tilsatte jeg litt hakket Toffin. Nougat og Toffin var perfect match!
Egentlig er det jo litt merkelig at vi i dette landet hvor det spises SÅ mye Nugatti ikke bruker mer nougat i desserter. Selv er jeg litt pysete, det skal liksom ikke smake for voldsomt nougat. Derfor måtte jeg moderere den danske inspirasjonen noe. Jeg har jobbet i dansk konditori, og der bruker de nougat både i fyll og til overtrekk av kaker. Kraftige saker. Toffin er et godteri jeg nesten hadde glemt. Den lille esken tror jeg er borte, men en stor pose gjør lykke lenger. Sånn. Da var helgedesserten i boks. Kos deg med den! (Det gjorde jeg – tok helgekosen litt på forskudd..)
1. En pakke bløt nougat (100g) og 50 g lys sjokolade 2. Smelt nougat i den varme melken, tilsett hakket sjokolade. 3. Når blandingen er avkjølt, visp inn i den slappe kremen. 4.Grovhakk Toffin og bland inn i kremen.
Nougatmousse
1 dl melk Hel
100 g blød nougat
50 g lys sjokolade
2 dl kremfløte
ca. 15 kuler Toffin (valgfritt)
(Du kan også rive skallet av en appelsin eller tilsette 2 ss appelsinlikør)
Slik gjør du:
1. Varm melken til kokepunktet. Rør inn nougat (er den kald kutt den opp i terninger). Rør til det er glatt.
2. Ha i hakket sjokolade. Rør glatt.
3. Sett blandingen til avkjøling i kjøleskap.
4. Visp slapp krem av kremfløten. Sett kjølig.
5. Når nougatblandingen er avkjølt røres den inn i den slappe kremen.
6. Ha i grovhakkede Toffinkuler.
7. Helles i glass og settes kjølig til servering.