Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Number cake – nummerkake

Number cake – nummerkake

Picture

Instagram-vennlig skrytekake

Alltid hatt lyst til å lage en number cake? Jeg viser deg hvordan!
Først en advarsel: number cake er litt oppskrytt. Jeg har vært tro til trenden og laget denne med mørdeig og to typer krem, men om jeg skulle ha laget en kake til et jubileum hadde det IKKE blitt denne. Jeg ville da ha byttet ut mørdeigen med for eksempel en rullekakebunn – eller jeg ville laget tall imarengs (pavlova).  Denne hjertekaken er også et fint alternativ. Sånn. Der var du advart.

Selve kaken er rask å lage, men den krever litt forarbeid. Tallene googlet jeg (numbers – printable) og limte inn i et word dokument. Så klippet jeg ut tallene. Mørdeigen er lett å dra sammen, men er du ikke vant til å kjevle mørdeig kan det raskt by på litt problemer (deigen blir fort veldig myk, ta derfor deler ut mens resten ligger i kjøleskap). Kjevle deigen ut i små porsjoner (gjerne ett og ett tall)  – rull den over på bakeplaten og skjær ut tall. Ikke flytt på tallene etterpå.

Kremene jeg har brukt er et par av mine favoritter: en lett ganache (sarah bernahard krem) og en chantilly krem (vanlig pisket krem tilsatt ekte vanilje). Du kan gjerne bruke andre kremer, men husk at den kremen du velger på den nederste bunnen må tåle tyngden av toppen.

Jeg har brukt engangs sprøytepose med glatt tyll (nr. 6) til begge lagene.

Kritiske punkter:
At tallene blir tynne nok.
At kremen på nederste lag er sterk nok til å tåle tyngden av toppen.

Kaken bør lages samme dag som den skal spises, men kan til nød stå et døgn i kjøleskap før servering.

Number cake

Lag først en porsjon mørdeig. Kjevle deigen ca. 1.5 mm tykk. Legg den ferdigkjevelede deigen over på plate med bakepapir.
Skjær ut tallene og stek på 200 grader midt i ovnen i ca. 10-15 minutter (tallene skal ha litt gyllen farge). Lag to tall av hver.

Krem 1 (til nederste bunnen)
Lett ganache
3 dl fløte
150 g sjokolade

1. Hakk sjokoladen.
2. Kok opp fløte.
3. Dra kjelen av plata og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet.
4. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
5. Pisk opp kremen med en håndmkser til fast krem. Ha i sprøytepose.

Krem 2 til toppen:
Crème chantilly
3 dl kremfløte (en kartong) ​Hvordan piske krem?
2 ss sukker
frøene av 1 vaniljestang, eller frøene av 1/2 vaniljestang blandet med 2 ts ekte vaniljesukker
Pisk kremen så fast at den kan sprøytes uten å sige.

Sett kaken i kjøleskap i ca. 10 minutter etter at du har sprøytet på første lag med krem.

Pynt:
Blomster, makroner, marengs, frukt og bær.

Picture

Picture

Kjevle deigen ut med godt med mel over og under deigen. Legg deigen over på underlaget du skal steke på og skjær ut tall. Ikke flytt tallene etter at de er skåret ut. Stek midt i ovnen på 180-200 grader i 10-15 minutter (til de er gylne)
Picture

Picture

Legg mørdeigstallene på et fat (jeg har brukt matpapir under fordi jeg trodde det ville ta seg ut…(det gjorde det ikke)
Picture

Picture

Etter at første krem er sprøytet på – sett kaka kjølig 10 minutter. Legg på tall oppå den første kremen og sprøyt på andre type krem.
Picture

Pynt med marengs, makroner, frukt, blomster og bær etter ønske.
Be the first to write a review
8 Kommentarer
  • Lene
    Svar
    Skrevet på08:52, 11. mai 2018

    Veldig fin kake 😍 hva slags sprøytespisser bruker du?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:00, 11. mai 2018

      Glatt tyll nr. 6

      • Lydia
        Svar
        Skrevet på11:22, 24. mai 2018

        Hva er glatt tyll nr. 6? Skjlnner ikke helt. Har prøvd å Google litt rundt. Kan du linke?

  • Elisabeth
    Svar
    Skrevet på13:41, 4. september 2020

    Hei Elin! Hvis man skal lage denne kaken med rullekakebunn, ville du dynket den da? Mvh Elisabeth

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:30, 7. september 2020

      Tja, det kan du godt. Men den er veldig tynn. Husk det. Går fort i oppløsning.

      • Elisabeth
        Svar
        Skrevet på07:43, 8. september 2020

        Vil helst droppe det hvis jeg kan 😁

  • Mari
    Svar
    Skrevet på23:47, 15. april 2021

    Hei! Er det vanskelig å få kaken bort fra bakepapiret etter at den er ferdig? Kakebrettet mitt får ikke plass i kjøleskapet, og tenkte derfor å legge den over på brettet rett før servering?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:54, 16. april 2021

      Ja. Den bør legges på fatet den skal serveres..

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...